'עוגיות ויטראז
עבור 2 מגשים
מצרכים לבצק פריך לעוגיות:
מצרכים לבצק פריך לעוגיות:
- קמח- ½1 כוסות (200 גר')
- אבקת אפייה- כ½ שקית (5 גר')
- מלח-קורט
- קינמון- קורט
- חמאה קרה חתוכה לקוביות- ¾ אריזה גדולה (150 גר')
- אבקת שקדים (שקדים טחונים)- ¾ כוס (75 גר')
- אבקת סוכר-אריזה (100 גר')
- ביצים- 1 ביצה M (50-60 גר')
מצרכים לתערובת פלורנטין:
- סירופ גלוקוזה- כ-2 כפות (35 גר')
- סוכר חום-כ- ½3 כפות (35 גר')
- חמאה- כשליש אריזה קטנה (35 גר')
- תערובת פירות יבשים ואגוזים קצוצים-כ-½כוס- תלוי במרכיבי התערובת(60 גר')
אופן הכנת הבצק לעוגיות:
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד קמח,אבקת אפייה, מלח, קינמון וחמאה לפירורים.
- לתערובת מוסיפים את אבקת השקדים ואבקת הסוכר וממשיכים לערבב עד לפיזור אחיד של האבקות בתערובת.
- מוסיפים את הביצה. ממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד.
- משטחים את הבצק על ניילון נצמד, עוטפים היטב ומכניסים למקרר לשעה.
אופן הכנת תערובת הפלורנטין:
- בקלחת ממיסים תוך כדי ערבוב את סירופ הגלוקוזה, סוכר וחמאה. לא להרתיח!
- מכניסים את תערובת הפירות היבשים והאגוזים לערבוב קצר ומסירים מהאש.
- מעבירים את התערובת לכלי קר ומערבבים חידי פעם עד להתקררות מלאה (אפשר גם להכניס למקפיא לכחצי שעה).
הרכבת העוגייה:
- מחממים תנור ל165 מעלות
- את הבצק הקר מרדדים לעובי של 2-3 מ"מ.
- קורצים פרחים (רצוי לא קטנים) ובמרכזו של כל פרח קורצים עיגול (רצוי שיישאר לפחות ס"מ בצק בשוליים). מסדרים בתבנית עם נייר אפייה.
- לוקחים מעט מתערובת הפלורנטין (כמות של גולה בערך) ושמים במרכזה של כל עוגייה.
- מכניסים לתנור לכ- 10 דקות עד אשר העוגייה זהובה.
- ממתינים לקירור של העוגייה ומנתקים מנייר האפייה.
נקודות מתוקות:
- כדי להכין את המתכון פרווה יש להחליף את החמאה במחמאה.
- ניתן להמיר את אבקת השקדים בקמח.
- ניתן להמיר את אבקת הסוכר בסוכר.
- ניתן לרכוש סירופ גלוקוזה דרך החנות.
סרטון להכנת עוגיות ויטראז' שהכנתי עם מיכל שושני המהממת
לאתר של מיכל www.michalsplace.com
לאתר של מיכל www.michalsplace.com