'עוגיות ויטראז


עבור 2 מגשים
מצרכים לבצק פריך לעוגיות:
  • קמח- ½1 כוסות (200 גר')
  • אבקת אפייה- כ½ שקית (5 גר')
  • מלח-קורט
  • קינמון- קורט
  • חמאה קרה חתוכה לקוביות- ¾ אריזה גדולה (150 גר')
  • אבקת שקדים (שקדים טחונים)- ¾ כוס (75 גר')
  • אבקת סוכר-אריזה (100 גר')
  • ביצים- 1 ביצה M (50-60 גר')
מצרכים לתערובת פלורנטין:
  • סירופ גלוקוזה- כ-2 כפות (35 גר')
  • סוכר חום-כ- ½3 כפות (35 גר')
  • חמאה- כשליש אריזה קטנה (35 גר')
  • תערובת פירות יבשים ואגוזים קצוצים-כ-½כוס- תלוי במרכיבי התערובת(60 גר')
אופן הכנת הבצק לעוגיות:
  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד קמח,אבקת אפייה, מלח, קינמון וחמאה לפירורים.
  2. לתערובת מוסיפים את אבקת השקדים ואבקת הסוכר וממשיכים לערבב עד לפיזור אחיד של האבקות בתערובת. 
  3. מוסיפים את הביצה. ממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד.
  4. משטחים את הבצק על ניילון נצמד, עוטפים היטב ומכניסים למקרר לשעה.

אופן הכנת תערובת הפלורנטין:
  1. בקלחת ממיסים תוך כדי ערבוב את סירופ הגלוקוזה, סוכר וחמאה. לא להרתיח!
  2. מכניסים את תערובת הפירות היבשים והאגוזים לערבוב קצר ומסירים מהאש.
  3. מעבירים את התערובת לכלי קר ומערבבים חידי פעם עד להתקררות מלאה (אפשר גם להכניס למקפיא לכחצי שעה).

הרכבת העוגייה:
  1. מחממים תנור ל165 מעלות
  2. את הבצק הקר מרדדים לעובי של 2-3 מ"מ.
  3. קורצים פרחים (רצוי לא קטנים) ובמרכזו של כל פרח קורצים עיגול (רצוי שיישאר לפחות ס"מ בצק בשוליים). מסדרים בתבנית עם נייר אפייה.
  4. לוקחים מעט מתערובת הפלורנטין (כמות של גולה בערך) ושמים במרכזה של כל עוגייה.
  5. מכניסים לתנור לכ- 10 דקות עד אשר העוגייה זהובה.
  6. ממתינים לקירור של העוגייה ומנתקים מנייר האפייה.

נקודות מתוקות:
  • כדי להכין את המתכון פרווה יש להחליף את החמאה במחמאה.
  • ניתן להמיר את אבקת השקדים בקמח.
  • ניתן להמיר את אבקת הסוכר בסוכר.
  • ניתן לרכוש סירופ גלוקוזה דרך החנות.

סרטון להכנת עוגיות ויטראז' שהכנתי עם מיכל שושני המהממת 
לאתר של מיכל www.michalsplace.com