מאפה שמרים מלוח


מצרכים למאפה שמרים מלוח לתבנית קוגלוף :
  • ביצים - 2 ביצים (120 גר')
  • חלב - חצי כוס (120 גר')
  • שמרים יבשים - כף מלאה (6 גר')
  • קמח - כ - 3 כוסות (400 גר')
  • סוכר - רבע כוס (20 גר')
  • מלח - חצי כף (15 גר')

  • חמאה רכה - 120 גר'

  • מלית שאוהבים (גבינות מסוג שאוהבים, פסטו, ממרח זיתים, רוטב פיצה וכדומה) - לפי הצורך
  • שומשום, גרעיני חמנייה, שקדים פרוסים וכדומה
  • ביצה להברשה
אופן הכנה:
  1. במיקסר עם וו לישה מכניסים לפי הסדר: ביצים, חלב, שמרים, קמח, סוכר ומלח. 
  2. לשים על מהירות בינונית עד שהבצק הופך אחיד וגמיש (כ - 5  דקות).
  3. מורידים למהירות איטית ומוסיפים את החמאה הרכה עד שהיא נספגת במלואה.
  4. מגבירים למהירות בינונית ולשים כ - 5 דקות (עד שהבצק נחבט בדפנות הקערה).
  5. עוטפים בניילון נצמד או שקית ניילון ומתפיחים כשעה במקום חמים עד להכפלת הנפח (אפשר גם להתפיח במקרר למינימום 4 שעות ומקסימום 8 שעות). 
  6. מחלקים את הבצק ל-15 חלקים שווים (כ - 50 גר' לכל כדור).
  7. מרדדים כל כדור בנפרד לעובי של כ - 3 מ"מ וממלאים במלית הרצויה ובתוספות (זו יכולה להיות כל גבינה ותוספת שאוהבים ו/או ממרחים מוכנים). 
  8. לאחר ששמים את המלית והתוספות מגלגלים לגליל (ראו תמונות מעל המתכון). סוגרים את הקצוות של כל גליל היטב. 
  9. את הגלילים שיצרנו חותכים במרכז כך שיצרו שני גלילים קצרים יותר. מסדרים את הגלילים הקצרים שיצרנו (סך הכל צריכים לצאת 30 גלילים קצרים) בתבנית קוגלהוף כשהחלק הישר שלהם (החשוף) כלפי מעלה (יראה כמו שושנים/שבלולים מסודרים בתבנית).
  10. מתפיחים באזור חמים כ -  45 דקות עד הכפלת הנפח והתבנית מלאה.
  11. מברישים מעל ביצה בעדינות ומפזרים תערובת גרעינים ושומשום (לא חובה)ץ
  12. אופים ב- 165 מעלות כ - 35 דקות ומוסיפים דקות לפי הצורך עד שהמאפה זהוב.


נקודות מתוקות:
  • אם מחליפים לשמרים טריים מכפילים פי 3.
  • כדי להכין בצק פרווה יש להחליף את החלב במים ואת החמאה בשומן צמחי.
  • אם רוצים להקפיא את הבצק למשך יותר משבוע רצוי להוסיף עוד 10% שמרים (שמרים מתים בהקפאה).
  • אפשר ורצוי להכין את הגלילים עם מליות שנות באותו מאפה.
  • אפשר להכין את המאפה בכל צורה ותבנית שרוצים. האפייה בתבנית קוגלהוף עוזרת לאפייה אחידה