פיצה
מצרכים (מתאים לכ-4 פיצות קטנות-בינוניות):
- קמח - כ-½3 כוסות (500 גר')
- שמרים יבשים - 2 כפיות ( 15 גר')
- סוכר - כפית (5 גר')
- מלח - כפית (4 גר')
- שמן - 3-4 כפות (כ- 60 מ"ל )
- מים חמימים - 1 ושליש כוסות (320 גר')
- קמח לרידוד
- גבינה מוצרלה מגורדת 200 גר'
- שמן זית לשימון
- רוטב עגבניות
- תוספות שאוהבים
אופן הכנה:
- בקערת המיקסר מכניסים לפי הסדר: שמן, מים, שמרים, קמח, סוכר ומלח.
- מעבדים עם וו לישה עד שהבצק הופך לגמיש ונצמד לוו. אוספים את הבצק בקערה לכדור ומקמחים מעט .
- מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה במקום חמים.
- מחממים את התנור 200 מעלות.
- מחלקים את הבצק לחלקים שווים לפי כמות הפיצות שרוצים.
- מרדדים על משטח מקומח קלות ומניחים על תבנית משומנת במעט שמן זית (רצוי תבנית לפיצה).
- מפזרים על הבצק רוטב לפיצה, גבינה מגורדת ותוספות שאוהבים, את השוליים משמנים במעט שמן זית.
- מכניסים לתנור לכ - 20 דקות ומוסיפים זמן לפי הצורך.
נקודות מתוקות:
- ניתן להתפיח את הבצק גם כ - 4 שעות במקרר.
- אפשרי להכין מהבצק גם פוקצ'ות.