פיצה


מצרכים (מתאים לכ-4 פיצות קטנות-בינוניות):
  • קמח - כ-½3 כוסות (500 גר')
  • שמרים יבשים - 2 כפיות ( 15 גר')
  • סוכר - כפית (5 גר')
  • מלח - כפית (4 גר')
  • שמן - 3-4 כפות (כ- 60 מ"ל )
  • מים חמימים - 1 ושליש כוסות (320 גר')

  • קמח לרידוד
  • גבינה מוצרלה מגורדת 200 גר'
  • שמן זית לשימון
  • רוטב עגבניות
  • תוספות שאוהבים

אופן הכנה:
  1. בקערת המיקסר מכניסים לפי הסדר: שמן, מים, שמרים, קמח, סוכר ומלח.
  2. מעבדים עם וו לישה עד שהבצק הופך לגמיש ונצמד לוו. אוספים את הבצק בקערה לכדור ומקמחים מעט .
  3. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה במקום חמים.
  4. מחממים את התנור 200 מעלות.
  5. מחלקים את הבצק לחלקים שווים לפי כמות הפיצות שרוצים.
  6. מרדדים על משטח מקומח קלות ומניחים על תבנית משומנת במעט שמן זית (רצוי תבנית לפיצה).
  7. מפזרים על הבצק רוטב לפיצה, גבינה מגורדת ותוספות שאוהבים, את השוליים משמנים במעט שמן זית.
  8. מכניסים לתנור לכ - 20 דקות ומוסיפים זמן לפי הצורך.

נקודות מתוקות:
  • ניתן להתפיח את הבצק גם כ - 4 שעות במקרר.
  • אפשרי להכין מהבצק גם פוקצ'ות.