עוגת גבינה אפויה 


שימו לב! לעוגה רצוי לעשות תחתית של בצק פריך לתחתית של בצק פריך לעוגה לחץ כאן

מצרכים עבור עוגה קוטר 24 גובה 6-7 ס"מ:
  • גבינת שמנת 5% - אריזה (200 גר')
  • גבינה לבנה 5%/3% -  ¾2 גביעים (650 גר')
  • שמנת חמוצה - גביע (200 מ"ל)
  • קורנפלור - כ - 3 כפות (30 גר')
  • אינסטנט פודינג וניל - 6 כפות (60 גר')
  • חלמונים - מ - 6 ביצים L.
  • תמצית וניל -  ½ כפית ( ¼ כפית מחית וניל/ שליש מקל וניל)
  • סוכר -  ½ כוס (100 גר')

  • חלבונים - מ - 4 ביצים L 
  • סוכר -  ¾ כוס (140 גר')
אופן הכנה:
  1. בתבנית עגולה עם רינג נשלף מרפדים את התחתית עם נייר אלומיניום/נייר אפייה ומחמאים ומסכרים את התבנית (יש למרוח מעט חמאה רכה על דפנות התבנית/הרינג ולפזר על החמאה סוכר. כדי להיפרד מעודפי הסוכר יש לדפוק את התבנית פעמיים על השיש כשהיא הפוכה). 
  2. את תחתית התבנית העגולה עוטפים בנייר אלומיניום (התבנית נאפת בתוך מים רותחים ופעולה זו מונעת ממים להיכנס לעוגה).
  3. עוטפים תבנית תנור מלבנית גדולה בנייר אלומיניום וממלאים בה מים רותחים עד חצי הגובה (בתבנית זו אופים את העוגה, לכן צריך לוודא שהתבנית העגולה נכנסת בתבנית התנור).
  4. מחממים את התנור ל - 240 מעלות.
  5. בקערה גדולה מערבבים יחד בעזרת מטרפה גבינה שמנת, גבינה לבנה ושמנת חמוצה עד לאיחוד.
  6. לקערת הגבינות מוסיפים את הקורנפלור והאינסטנט פודינג ומערבבים היטב עד לאיחוד.
  7. בקערת מיקסר מקציפים חלבונים וסוכר (140 גר') לקצף רך ואוורירי (מרקם  דומה ליוגורט). מעבירים את הקציפת חלבונים לקערה נפרדת ושמים בצד עד לשימוש.
  8. לאחר שהוצאנו את החלבונים מקציפים בקערת המיקסר את החלמונים עם תמצית הוניל והסוכר שנותר (100 גר') לקצף תפוח ובהיר. 
  9. מוסיפים את החלמונים לקערת הגבינות ומערבבים עם מטרפה בתנועות קיפול עד לאיחוד.
  10. לקערת הגבינות מוסיפים את קציפת החלבונים ששמנו בצד ומערבבים בתנועות קיפול עד לאיחוד.
  11. מניחים בזהירות את התחתית של הבצק הפריך האפויה (מתכון לבצק בתחתית הדף) בתבנית העוגה. 
  12. על התחתית שופכים את תערובת הגבינות ומיישרים את הבלילה (אפשר להיעזר בפלטה או מרית וליישר).
  13. מכניסים את תבנים העוגה לתוך תבנית התנור עם המים הרותחים.
  14. מכניסים את העוגה לתנור ל- 15-20 דק' עד שהעוגה מזהיבה בחלקה העליון. בזהירות! התנור מאוד חם. 
  15. כאשר העוגה זהובה בחלקה העליון מוציאים אותה מהתנור ומורידים את טמפ' התנור ל - 165 מעלות.
  16. בנתיים עוברים עם סכין חדה ללא שיניים  בשולי העוגה (בין העוגה לתבנית) בעומק של כס"מ (המטרה היא לסמן לאוויר שבעוגה לצאת מהצד ולמנוע סדקים).
  17. כשהתנור מתקרר, מכניסים את העוגה לאפייה של כ - 45 דקות עד שמרגישים שהעוגה אפויה (נוגעים בעדינות בחלקה העליון של העוגה בכמה נקודות, צריך להרגיש שהאפייה היא אחידה. החלק העליון הוא יציב וכשאר נוגעים בו זה מרגיש כאילו החלק הפנימי מעט רך אך יציב. בזהירות לא לעשות בעוגה סדק).
  18. מוצאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להתקרר, בשלב זה העוגה יורדת וזה בסדר. מקררים את העוגה במקרר (לפחות ל - 4 שעות) רק כאשר העוגה קרה ניתן להפריד אותה מהרינג.

נקודות מתוקות:
  • ניתן להשתמש גם בגבינת שמנת בעלת אחוזי שומן גבוהים יותר.
  • עוגת גבינה אפויה חוזרת לגובה המקורי שלה לכן גם היא עולה הרבה בעת האפייה היא תרד בהוצאה.
  • כשרוצים להעביר את העוגה לצלחת הגשה יש לוודא כי העוגה קרה. לכן מומלץ להתאפק ולקרר את העוגה יום לפני ההגשה. 
  • ניתן לאפות את העוגה בתבנית קטנה יותר וכך היא תצא גבוה יותר.
  • אם רוצים להכין את העוגה גבוהה יותר ניתן להכינה ברינג גבוהה או בסיר ג'חנון בעלי קוטר קטן יותר (כאשר העוגה התקררה במקרר ניתן להוציאה בזהירות מסיר הג'חנון). ניתן גם להגדיל את הכמויות של הבלילה כמובן.

תחתית בצק פריך (מתאים כתחתית לעוגה/טארט):

מצרכים:
  • קמח - 2 כוסות פחות 2 כפות (260 גר')
  • מלח - קורט
  • חמאה קרה בקוביות - חבילה + כף (110 גר')
  • אבקת סוכר - 2/3 כוס (80 גר')
  • אבקת שקדים (שקדים טחונים) - 1/4 כוס (25 גר'). בתחתית לעוגה ניתן להמיר את השקדים לקמח באותה כמות.
  • ביצים- ביצה אחת.
אופן הכנת הבצק:
  1. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים במהירות איטית: קמח, מלח וקוביות חמאה קרה עד לקבלת פירורים קטנים ואחידים (דומה לפירורי חול).
  2. לתערובת הקמח מוסיפים את אבקת הסוכר ואבקת השקדים וממשיכים לעבד במהירות איטית עד לאיחוד (רצוי לערבב אותן לפני בקערה נפרדת).
  3. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד במהירות איטית עד לקבלת בצק.
  4. את הבצק יש לקרר לפני השימוש.
אופן הכנת תחתית לעוגת :
  1. לחמם תנור ל 175 מעלות.
  2. את התבנית הרצויה מרפדים בנייר אפייה או נייר אלומיניום.
  3. את הבצק המקורר מרדדים לעובי של 3 מ"מ ובגודל שיספיק לקוטר התבנית בה אנו מעוניינים לאפות (ניתן לתת לבצק מעט מכות עם המערוך על מנת לרכך את החמאה והבצק יהיה נוח לעבודה).
  4. את התבנית בה אנו מעוניינים לאפות את העוגה הופכים על הבצק שרידדנו ומסמנים את קוטר התבנית. את העיגול שיצרנו חותכים עם סכין.
  5. את הבצק מעבירים בזהירות לתבנית (ניתן לקפל את הצדדים שלו פנימה ולהעביר לתבנית).
  6. אופים במשך כ-15 דקות עד להזהבה (מוסיפים דקות לפי הצורך).
  • את יתרת הבצק ניתן לעטוף היטב ולהקפיא עד לשימוש הבא.