Blog Layout

עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס מקמח כוסמין


לפני כשבועיים העלתי את תמונה של עוגיות לקבוצה שלי בפייסבוק. התמונה הביאה איתה לא מעט פניות בקבוצה ופרטי שביקשו ממני לפרסם את המתכון. 
המתכון של העוגיות הטעימות האלה הולך איתי כבר לא מעט שנים, עוד הרבה לפני שלמדתי קונדיטוריה.

פעם שהייתי עדיין רק אופה חובבת לא היה לי מיקסר בבית. כן , כן... תתפלאו... גם לא מיקסר ידני! הייתה לי קערה וכף וזה לגמרי הספיק לי.

לאור האילוצים שהיו לי חיפשתי להכין כל הזמן מאפים וקינוחים שאת התערובת שלהם אפשר לערבב בקלות עם כף או עם הידיים. 

העוגיות האלה הן בדיוק מסוג המתכונים האלה שפשוט צריך להכין !

המתכון הוא ללא ביצים וחלב, ניתן לשדרג אותו עם שברי בוטנים/אגוזי מלך/פקאן וכדומה, אם אין קמח כוסמין אפשר גם להמיר לקמח לבן. 

בקיצור, אין לכם תירוצים, הכל בקערה אחת וזהו.
תכינו אותן ותכינו את עצמכם להתמכרות!

עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס מקמח כוסמין.

תהנו!

מצרכים (עבור כ - 50 עוגיות):
  • קמח כוסמין - 2 כוסות (250 גר')
  • שיבולת שועל - 1 כוס (100 גר')
  • סוכר - 1 כוס (200 גר')
  • מלח - קורט
  • אבקת אפייה - 2 שקיות (20 גר')
  • שוקולד צ'יפס - ½ כוס (100 גר')
  • מים - 1 כוס (כ - 240 גר')
  • שמן - ½ כוס (100 גר')
  • חמאת בוטנים -  ⅔ כוס (150 גר')

  • תוספת נוספת לבחירה (לא חובה): שברי בוטנים, שברי אגוזי מלך, פקאן וכדומה
אופן הכנה:
  1. בקערת גדולה מערבבים יחד את כל החומרים היבשים (קמח כוסמין, שיבולת שועל, סוכר, מלח, אבקת אפייה ושוקולד צ'יפס) עד לפיזור אחיד.
  2. מוסיפים לקערה את כל החומרים הרטובים (מים, שמן וחמאת בוטנים) ומערבבים היטב בעזרת כף עד שהתערובת אחידה.
  3. מחממים תנור ל - 175°.
  4. על גבי תבנית עם נייר אפייה יוצרים עוגיות בגודל שרוצים במרווחים  זו מזו. אין צורך לשטח את העוגיות הן משטתחות בזמן האפייה (רצוי להיעזר בשתי כפיות).
  5. אופים כ - 12 דקות , העוגיות צריכות להיות מעט שחומות יותר בשוליים ובתחתית. מוסיפים דקות לפי הצורך. 
  6. כשהעוגיות מוכנות נותנים להן להצטנן מעט בתבנית. כשהן מתקררות מאחסנים אותן בכלי אטום.

נקודות מתוקות

  • העוגיות נשמרות בכלי אטום כשבועיים.
  • ניתן לשחק עם כמות הסוכר במתכון.
  • אפשר להכין את העוגיות בכל גודל שרוצים.
  • אפשר להמיר את הקמח כוסמין לקמח לבן.

By עינת גל March 25, 2021
מתכון בקלי קלות עם 4 רכיבים בלבד
By עינת גל February 22, 2021
גם לאוזני המן מותר להתחפש
By עינת גל February 18, 2021
לצאת מקופסת משלוח המנות
By עינת גל January 29, 2021
So creamy! Oh my God, this is the best cheesecake I have ever had
עינת גל - בלוג אפייה
By עינת גל December 1, 2020
לקשט את החג...
By עינת גל November 15, 2020
כמו קסם...
By עינת גל October 21, 2020
תכיני לי...
By עינת גל August 31, 2020
משהו מתוק לתחילת שנת הלימודים...
By עינת גל August 13, 2020
השילוב האהוב עליי...
By עינת גל July 16, 2020
מהשוק לגרסה הביתית שלי...
קרא/י עוד...
Share by: