נקודות מתוקות:
- אפשר לשנות מעט את כמות החמאה במתכון לפי הטעם.
- חשוב שיהיה פיזור אחיד של הגבינה כדי שהחימום יהיה שווה.
- ניתן להשתמש בגבינות אחרות בעלות מרקם וטעם דומה.
- אפשר להגדיל/ להקטין את כמון סירופ הסוכר.
אני חובבת שווקים. בכל יעד שאני מגיעה אליו בארץ ובעולם אני אוהבת להגיע לשוק ולחוות דרכו את התרבות, הריחות והטעמים של המקום. יש משהו בשוק שגם מרגיע אותי. בעבר עבדתי ליד שוק הכרמל ובימים שהיו קצת יותר מתישים עבורי הייתי אוהבת לעבור בשוק בדרך הביתה וזה פשוט היה עוזר לי להתחיל מחדש את היום.
אחד הדברים שאני נהנת מהם בשווקים בארץ זה המראה של הקינוחים והממתקים מהמטבח הערבי אותם אני מאוד אוהבת! גם בתור ילדה הם תמיד נראו לי כמו יצירות אמנות קטנות ומתוקות.
לפני כחודש עשינו טיול משפחתי לצפון ובמסגרתו הגענו גם לשוק בעיר העתיקה של עכו. במהלך השיטוט בשוק נתקלתי בדוכן של כנאפה שמיד תפס את מבטי.
עבד שם בחור נחמד, שהכין כנאפה במחבת ללקוחות במקום. אני כמובן הזמנתי 3 מנות שיהיה לכולנו וחיכיתי בסבלנות.
בעוד ששאר בני המשפחה כבר רצו להמשיך לטייל, אני פשוט עמדתי שם והתמוגגתי רק מלהתסכל איך הוא מכין את הכנאפה (מידי פעם גם מילמלתי לעצמי "איזה יופי"). הרגעים האלו עשו לי חשק אדיר להכין כנאפה ביתי ובהזדמנות הראשונה הכנתי ויצא - וואו!
אני החלטתי להשתמש בגבינת ריקוטה ולא בגבינת העיזים המסרותית מכיוון שרוב בני משפחתי לא חובבי גבינות עיזים, התוצאה הייתה נפלאה (אפשר כמובן להשתמש במתכון זה גם בגבינה אחרת שנראה לכם שתתאים).
תהנו!
מצרכים (עבור מנה זוגית/יחיד גדולה):
· אטריות קדאיף - 100 גרם (ניתן לקחת חלק יחסי מתוך לפי משקל החבילה)
· חמאה - כ - ½ חבילה (40 גר')
· גבינת ריקוטה - 100 גרם (ניתן לקנות במשקל או קופסה של 250 גר' ולקחת חלק יחסי)
לסירופ סוכר
· סוכר - ¼ כוס (50 גר')
· מים - ¼ כוס (60 גר')
· מיץ לימון - 1 כפית
· פיסטוק קלוי (ללא מלח) קצוץ - לפי הטעם והגודל (לא חובה)
אופן הכנה:
1. לקערה בינונית מכניסים את אטריות הקדאיף.
2. ממיסים את החמאה (אפשר במחבת הקטנה בה נכין בסופו של דבר את הכנאפה).
3. שופכים את החמאה המומסת על אטריות הקדאיף ומערבבים היטב (רצוי בידיים) כך שהחמאה תעטוף את כל הקדאיף
4. במחבת קטנה משטחים כמחצית מאטריות הקדאיף עם החמאה.
5. מניחים גבינת ריקוטה על אטריות הקדאיף שבמחבת ומשאירים מעט שוליים (חשוב שהפיזור של הגבינה יהיה אחיד עד כמה שניתן).
6. מניחים את יתרת אטריות הקדאיף עם החמאה על הגבינה ומצמידים לכיסוי מלא. רצוי להדק מעט את השוליים לסגירה של הצדדים.
7. שמים את המחבת עם הכנאפה על אש בינונית עד להזהבה של החלק התחתון, כשאר הוא זהוב הופכים בזהירות את הכנאפה ומזהיבים את הצד השני.
8. במקביל מכינים את סירופ הסוכר. בקלחת או סיר קטן מבשלים על אש בינונית את הסוכר, המים ומיץ הלימון למשך כ - 5 דקות (צריך לרתוח).
9. כאשר הכנאפה מוכן (זהוב בשני הצדדים) מסירים אותו מהאש ושופכים עליו את סירופ הסוכר. (אפשר לשפוך את הסירופ כאשר הכנאפה במחבת או על צלחת).
8. מפזרים את שברי הפיסטוק ומגישים.
נקודות מתוקות: