בייגל עם מלא שומשום


הוא יכול להגיע קלוע או לא, עיגול או אליפסה, רך או קשה עם זעתר, פרג, מלח או מלא שומשום! לא מכירה מישהו אחד שלא אוהב בייגל!
את המתכון הבא החלטתי לבנות בעקבות אחותי שהעלתה תמונה לקבוצה המשפחתית של בייגל שהיא הכינה ממתכון שמצאה ברשת. 
כמובן שאני כחובבת בצקים ידועה, ראיתי את התמונה ששלחה ומיד נהיה לי חשק לשני דברים: בייגלטוסט מושקע עם סלט שווה בצד ולהכין מתכון בייגל בעצמי!
לא חיכיתי הרבה זמן ולאחר כמה ימים וכמה ניסיונות יצא המתכון שאותו אני נותנת לכם כעת. ממליצה מאוד לאכול את הבייגלים באותו היום או להקפיא. אפשר להכין אותם כמוני, עם מלא שומשום (הכי הכי טעים) או עם כל תוספת אחרת שאוהבים.
שימו לב לנקודות המתוקות בתחתית המתכון שם רשומים טיפים ואפשרויות המרה. מצורף כמובן גם סרטון הדרכה. 
תהנו!
מצרכים לבייגל (8 יחידות בינוניות):
  • מים פושרים - 1 כוס (כ - 240 גר')
  • שמן זית/קנולה - ½ כוס (100 גר')
  • שמרים יבשים - 1 כף (8 גר')
  • קמח - כ - ½3 כוסות (500 גר')
  • סוכר - ½1 כפות (15 גר')
  • מלח - ½ כף (7 גר')

  • מים פושרים - ½ כוס (כ - 120 גר').
  • סילאן - 1 כפית (7 גר')
  • שומשום -  כ- 1 כוס (כ- 140 גר')

אופן הכנה:
  1. במיקסר עם וו לישה מכניסים לפי הסדר:מים פושרים, שמן, שמרים, קמח, סוכר ומלח. לשים על מהירות בינונית למשך 10 דקות  (לא פחות) עד שהבצק הופך אחיד ואינו דביק.
  2. עוטפים את הקערה עם הבצק בניילון נצמד/בשקית ניילון נקייה וסגורה היטב (רצוי שקית ולא ניילון נצמד) ומתפיחים באזור חמים כ - 45 דקות עד להכפלת הנפח (שימו לב, אין להתפיח יותר מהכפלת הנפח).
  3. לאחר 45 דקות מקמחים מעט את משטח העבודה ומניחים עליו את הבצק. 
  4. מחלקים את הבצק לשמונה חלקים שווים  (ניתן לחלק את הבצק גם לפחות או ליותר חלקים לפי הכמות והגודל שרוצים את הבייגל). 
  5. מכל חלק של הבצק יוצרים רצועה באורך הרצוי ומקפלים כל רצועה ל - 2. 
  6. מלפפים את שני הצדדים של כל רצועה זה בזה וסוגרים לטבעת (את הסגירה יש להדק היטב).
  7. מכינים את הציפוי, בקערית רחבה מערבבים היטב את המים הפושרים עם הסילאן עד לאיחוד. בקערה רחבה נוספת שמים את השומשום.
  8. מצפים כל בייגל במים עם הסילאן ולאחר מכן בשומשום בנדיבות, אני אוהבת מלא מלא.(בשלב הציפוי ייתכן שהסגירה של הבייגל תיפתח, אם זה קורה פשוט לסגור את הבייגל שוב לטבעת ולהדק היטב)
  9. מניחים כל בייגל שציפינו בתבנית עם נייר אפייה, יש להניח ברווחים כי הם תופחים. 
  10. מכסים את התבנית עם הבייגל לשקית נקייה ומתפיחים במקום חמים כחצי שעה עד שהם מכםילים את נפחם.
  11. לאחר ההתפחה מחממים תנור ל - 220°. אופים את הבייגל כ - 15 דקות עד להזהבה (מומלץ לא לאפות יותר מידי כדי שלא יתייבשו.
  12. מצננים קלות וזוללים!

נקודות מתוקות:

  • אם מחליפים לשמרים טריים מכפילים פי 3.
  • את הבייגל מומלץ לאכול באותו היום או להקפיא.
  • אפשר להחליף לקמח כוסמין.
  • אפשר להחליף את הסילאן בדבש או מייפל באותה כמות.
  • אם רוצים ניתן להחליף את השומשום בפרג, זעתר, מלח גס ועוד.
  • אפשר לשנות מעט את כמות הסוכר והמלח .
  • אפשר לשדרג את הבייגל ולהוסיף לבצק זיתים, זעתר או כל תוספת אחרת שמתאימה.
  • ניתן להכין את הבייגל גם בצורה או בגודל אחר אם רוצים.

By עינת גל March 25, 2021
מתכון בקלי קלות עם 4 רכיבים בלבד
By עינת גל February 22, 2021
גם לאוזני המן מותר להתחפש
By עינת גל February 18, 2021
לצאת מקופסת משלוח המנות
By עינת גל January 29, 2021
So creamy! Oh my God, this is the best cheesecake I have ever had
עינת גל - בלוג אפייה
By עינת גל December 1, 2020
לקשט את החג...
By עינת גל November 15, 2020
כמו קסם...
By עינת גל October 21, 2020
תכיני לי...
By עינת גל August 31, 2020
משהו מתוק לתחילת שנת הלימודים...
By עינת גל August 13, 2020
השילוב האהוב עליי...
By עינת גל July 24, 2020
עוגיות ממכרות ללא מיקסר...
קרא/י עוד...