עוגת מה שבא לי

יש את העוגות האלה שלא צריך להגיד עליהן הרבה, הן פשוט מדברות בעד עצמן!
יש לי סוד, את העוגה הבאה אני מכינה לא מעט כשמגיעים אליי להתארח, אפילו שתיים מהן אני מגישה באותו אירוח... אבל אתם יודעים מה? אף אחד לא שם לב שזו אותה עוגה.
איך זה יכול להיות אתם שואלים? כמו שכבר רשמתי לכם, זה סוד! 
רוצים לדעת מהו? אני פשוט שמה בעוגה מה שבא לי! כן, כן... מה שאתם שומעים, פשוט אני שמה בעוגה מה שבא לי.
הבסיס של העוגה הבחושה הזו הוא פשוט מושלם! והחלק הכי טוב הוא שניתן לבצע בו המרות ולהתשמש במה שיש במקרר ובמזווה כמו למשל להשתמש בחלב, מיץ תפוזים או מים, אפשר להחליף את הקמח הלבן לקמח כוסמין וכתוספת להשתמש בשוקולדים, פירות, אגוזים ובקיצור כל מה שבא לכם תופס! כך שעצם אתם יכולים להכין את אותה עוגה עם תוספות שונות וליצור עוגות שונות לחלוטין זו מזו!
בקיצור, כמו שכבר הבנתם זו עוגה שפשוט צריך להכין ובלי תירוצים, תעשו איתה מה שבא לכם!
מצרפת לכם מתכון לבסיס עבור שתי עוגות ועבור ארבע עוגות וסרטון המראה את כל שלבי ההכנה (בסרטון ניתן לראות עוגות בטעמים מייפל - פקאן, שוקולד צ'יפס, משמש ושיש)
שימו לב לנקודות המתוקות בתחתית המתכון.

מצרכים:

עבור 2 עוגות בתבנית אינגלישקייק:
  • ביצים - 3 ביצים (כ - 180 גר')
  • סוכר - ¾ כוס (150 גר')
  • תמצית וניל - כפית
  • שמן - ¾ כוס (150 גר')
  • חלב/מיץ תפוזים/מים - 1 כוס (240 גר')
  • קמח - 2 כוסות (280 גר')
  • אבקת אפייה - שקית (10 גר')
  • מלח - קורט



עבור 4 עוגות בתבנית אינגלישקייק:
  • ביצים - 6 ביצים  (כ - 260 גר')
  • סוכר - ½1 כוסות (300 גר')
  • תמצית וניל - 2 כפיות
  • שמן - ½1 כוסות (300 גר')
  • חלב/מיץ תפוזים/מים - 2 כוסות (480 גר')
  • קמח - 4 כוסות (560 גר')
  • אבקת אפייה - 2 שקיות (20 גר')
  • מלח - 2 קורט



עבור 4 עוגות בתבנית אינגלישקייק:
  • ביצים - 6 ביצים  (כ - 260 גר')
  • סוכר - ½1 כוסות (300 גר')
  • תמצית וניל - 2 כפיות
  • שמן - ½1 כוסות (300 גר')
  • חלב/מיץ תפוזים/מים - 2 כוסות (480 גר')
  • קמח - 4 כוסות (560 גר')
  • אבקת אפייה - 2 שקיות (20 גר')
  • מלח - 2 קורט

מצרכים:

עבור 2 עוגות בתבנית אינגלישקייק:
  • ביצים - 3 ביצים (כ - 180 גר')
  • סוכר - ¾ כוס (150 גר')
  • תמצית וניל - כפית
  • שמן - ¾ כוס (150 גר')
  • חלב/מיץ תפוזים/מים - 1 כוס (240 גר')
  • קמח - 2 כוסות (280 גר')
  • אבקת אפייה - שקית (10 גר')
  • מלח - קורט

  • תוספות שבא לכם: פקאן, שוקולד צ'יפס, אגוזי מלך, בוטנים, פירות יער, תפוחים, משמש, אפרסק, שוקולד מומס, נס קפה, בננה או כל תוספת אחרת שאוהבים בכמות שרוצים.
  • תוספת לפזר מעל העוגה כאשר היא מוכנה: אבקת סוכר, קקאו, מייפל, סילאן, דבש, קרם וניל, גנאש שוקולד, נס קפה או כל תוספת אחרת שאוהבים בכמות שרוצים.
אופן הכנה:
  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. מכינים מראש את התוספות שאוהבים בכמות הרצויה.
  3. בקערת מיקסר עם מקצף מכניסים ביצים וסוכר ומקציפים לקצף אוורירי תפוח.
  4. בקערה נפרדת מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  5. מוסיפים את תמצית הווניל ומקציפים כשתי דקות.
  6. מוסיפים את השמן וממשיכים להקציף 2 דקות נוספות.
  7. מוסיפים את החלב/מיץ תפוזים/מים וממשיכים להקציף 2 דקות נוספות.
  8. מחליפים לוו גיטרה ומפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה.
  9. תוך כדי פעילות המיקסר מוסיפים את תערובת הקמח עד כמעט איחוד מלא.
  10. עכשיו צריך לעבוד מהר! מחלקים את הבלילה למספר התבניות שבחרנו ומפזרים את התוספות שבחרנו.
  11. מכניסים לתנור ל-45 דקות. (אין לפתוח את התנור לפני 40 דקות).
  12. לאחר 40-45 דקות ניתן לבדוק אם העוגה מוכנה. יש לדקור את העוגה עם קיסם. אם הקיסם יוצא יבש העוגה מוכנה. אם לא, יש להוסיף עוד כמה דקות לבדוק שוב. (כאשר העוגות מוכנות, מצננים אותן ומפזרים מעל תוספת שאוהבים).

נקודות מתוקות:

  • ניתן לשתמש כמעט בכל נוזל שרוצים אך מומלץ להשתמש במיץ תפוזים או חלב.
  • משלב הכנסת הקמח יש להימנע מערבוב יתר אחרת העוגה עלולה לצאת דחוסה מידי.
  • אפשר להפריד ביצים ולהקציף ראשית את החלבונים עם הסוכר, להוסיף את החלמונים ולהמשיך עם המתכון כרגיל.
  • אפשר להחליף את הקמח הלבן לקמח כוסמין.
  • את התוספות יש להכין מראש מכיוון שהעוגה חייבת להיכנס במהירות לתנור ברגע שהבלילה מוכנה (אבקת האפייה מתחילה לעבוד ולתסוס וחבל שהעוגה לא תתפח כראוי).
  • כאשר העוגה מתקררת ניתן לעטוף אותה היטב, לשמור אותה בהקפאה ולהפשיר בעת הצורך.

By עינת גל March 25, 2021
מתכון בקלי קלות עם 4 רכיבים בלבד
By עינת גל February 22, 2021
גם לאוזני המן מותר להתחפש
By עינת גל February 18, 2021
לצאת מקופסת משלוח המנות
By עינת גל January 29, 2021
So creamy! Oh my God, this is the best cheesecake I have ever had
עינת גל - בלוג אפייה
By עינת גל December 1, 2020
לקשט את החג...
By עינת גל November 15, 2020
כמו קסם...
By עינת גל October 21, 2020
תכיני לי...
By עינת גל August 31, 2020
משהו מתוק לתחילת שנת הלימודים...
By עינת גל August 13, 2020
השילוב האהוב עליי...
By עינת גל July 24, 2020
עוגיות ממכרות ללא מיקסר...
קרא/י עוד...