"פלאפל" שוקולד


את המתכון הבא הכנתי לכבוד הילדים שלומדים אצלי בחוג קונדיטוריה. החוג, שמתקיים זו השנה השלישית, מיועד לילדים החל מכיתה ד'. 
אחת לשבוע אנחנו נפגשים והמשתתפים לומדים, מכינים וזוכים לטעימה מתוקה מעולם הקונדיטוריה. 
במהלך השנה, אני מנסה תמיד להתאים את המתכון לחגים ומועדים. בשנה הראשונה שהחוג התקיים חשבתי מה להכין עם הילדים ביום העצמאות? זו הייתה השנה ה - 70 למדינת ישראל ורציתי להכין איתם קינוח שיסמל ישראליות. חשבתי, מה המאכל הכי ישראלי? כמובן שחשבתי מיד על פלאפל! אבל מה הקשר בין פלאפל לקונדיטוריה? כנראה שכלום.. הדבר היחידי שדומה בצורה לכדורי פלאפל זה כדורי שוקולד... רגע, ומה אם אכין כדורי שוקולד שנראים כמו פלאפל?!? מפה לשם, מצאתי את עצמי חושבת ומנסה רעיונות עד שהגעתי למתכון הזה... 
מה שנותר לכם הוא רק להכין... תודו לי אחר כך :)
חג עצמאות שמח!
מצרכים עבור כ - 15 כדורים:
  • שוקולד מריר 60%/70% - ¼1 חפיסות (120 גר')
  • חלב - 4 כפות מלאות (כ - 60 גר')
  • שמנת מתוקה -  ½2 כפות מלאות (כ - 35 גר')
  • קקאו - 3 כפות (30 גר')
  • שקדים טחונים (או כל אגוז טחון אחר שאוהבים) - ½ כוס (50 גר')
  • ביצים - 2 בגודל M/L
  • פירורי לחם - כוס (125 גר')
  • שמן- לטיגון עמוק לפי הצורך

אופן הכנה:
  1. שמים בקערה בינונית את השוקולד המריר.
  2. בקלחת או סיר קטן מביאים לרתיחה את החלב והשמנת המתוקה. 
  3. את השמנת והחלב החמים שופכים על השוקולד ממתינים ½ דקה ומערבבים עד שהתערובת אחידה. 
  4. מכסים בניילון נצמד ומקררים כשעה וחצי (עד לקירור מלא והתמצקות התערובת).
  5. לאחר הקירור מחלקים בעזרת כפית וידיים עם מעט קקאו את התערובת לכ - 15 כדורים בגודל שווה,  מעט קטן יותר מכדור פינג-פונג (אם מתקשים להכין צורה של כדור לא חובה לעגל אותם בשלב הזה רק לחלק). *שימו לב להערה בנקודות מתוקות למטה.
  6. את הכדורים מכניסים למקפיא לשעה (עד להתייצבות מלאה).
  7. מכינים 3 קעריות: 1. שקדים טחונים 2. ביצים טרופות 3. פירורי לחם.
  8. מוציאים את הכדורים מהמקפיא ועוטפים אותם עד כמה שניתן בשקדים הטחונים . לאחר מכן, טובלים במעט ביצה ואז בפירורי לחם. זה השלב בו ניתן לעגל יותר את הכדורים שיצרנו.
  9. את הכדורים מכניסים שוב למקפיא לכ - 10 דקות כדי שיתייצבו.
  10. לאחר מכן מוציאים את הכדורים מהמקפיא ועוטפים שוב בביצה ופירורי לחם (עד לאיטום מלא. אם יש צורך עוטפים שוב את הכדורים בביצה ופירורי לחם). 
  11. ממלאים סיר/קלחת בשמן לטיגון עמוק ומרתיחים (אפשר להכניס לשמן כף עץ ואם יש מסביבה הרבה בועות קטנות אז השמן מוכן לטיגון).
  12. בעזרת כף מחוררת מכניסים בזהירות את הכדורים לשמן עד להזהבה (בערך טיגון של דקה). 
  13. מוציאים את הכדורים המוכנים בעזרת הכף המחוררת ומניחים על נייר סופג לספיגת שאריות השמן. (רצוי לאכול חם!)

נקודות מתוקות:

  • אפשר להכין את המתכון פרווה עם שמנת צמחית וחלב שקדים/סויה וכדומה.
  • ניתן להוסיף לתערובת השוקולד תמציות טעם, רום, שברי אגוזים, פצפוצי אורז או כל תוספת אחרת שאוהבים.
  • אם השוקולד מריר מידי ניתן להחליף כף אחת של שוקולד מריר בשוקולד חלב.
  • בשלב 5, גם אם הכדורים לא סימטריים- אל דאגה! ניתן לעגל אותם בהמשך (סעיף 8).
  • הכדורים חייבים להיות קרים ועטופים לחלוטין בפירורי לכם אחרת יפוצצו בעת הטיגון. ניתן גם לקרר אותם כמה דקות לפני הטיגון.
  • ניתן לשמור את הכדורים לא מטוגנים בהקפאה בכלי אטום כחודש עד לטיגון.

By עינת גל March 25, 2021
מתכון בקלי קלות עם 4 רכיבים בלבד
By עינת גל February 22, 2021
גם לאוזני המן מותר להתחפש
By עינת גל February 18, 2021
לצאת מקופסת משלוח המנות
By עינת גל January 29, 2021
So creamy! Oh my God, this is the best cheesecake I have ever had
עינת גל - בלוג אפייה
By עינת גל December 1, 2020
לקשט את החג...
By עינת גל November 15, 2020
כמו קסם...
By עינת גל October 21, 2020
תכיני לי...
By עינת גל August 31, 2020
משהו מתוק לתחילת שנת הלימודים...
By עינת גל August 13, 2020
השילוב האהוב עליי...
By עינת גל July 24, 2020
עוגיות ממכרות ללא מיקסר...
קרא/י עוד...