לחמניות פסטו ובייבי מוצרלה


בעקבות העבודה שלי, אני מוצאת את עצמי בשנים האחרונות כבר במהלך חג הפסח מתחילה לפנטז מה אני אכין ביום שאחרי. 
השנה נוסף גם כל העניין של הבידוד בגלל הקורונה והסיטואציה הזו אם לומר בעדינות לא תורמת לחוסר הסבלנות שגם ככה כבר יש לי.  
המצב גרם לי להתחיל עוד בערב החג לחשוב על המאפה שאכין עוד כשבוע. בהתחלה עוד שמרתי את המחשבות לעצמי ואחרי כ - 3 ימים כבר לא הייתה לי סבלנות ואמרתי לתומר: "בא לי להכין בצק"! 
אחרי דיון קצר הוא הציע שאכין את הלחמניות שלי אבל עם טוויסט, העלנו כל מיני רעיונות והמוח שלי כבר על 200 קמ"ש! כאילו הראש שלי הוא קערת מיקסר על מקסימום מהירות ואני מכניסה אליו את כל מה שיש במקרר ובמזווה. ואז כמו הארה פתאום עלה לי רעיון להוסיף ללחמניות שלי פסטו ולמלא אותן בכדורים של בייבי מוצרלה! והתוצאה - יאמי!
מיד כשהחג יצא הכנתי בצק ויצא כל כך טעים שהייתי חייבת לשתף ולצלם גם סרטון. התוצאה לפניכם!
שימו לב לנקודות המתוקות בתחתית עבור המרות וטיפים.
תהנו!
מצרכים ללחמניות (12 יחידות בינוניות כ – 45 גר' ליחידה):
  • שמן זית - 2 כפות (20 גר')
  • מים פושרים - ½ כוס (כ - 120 גר')
  • ביצה - 1 גודל M 
  • ממרח פסטו - 3 כפות (כ - 60 גר')
  • שמרים יבשים - 1 כף גדושה (12 גר')
  • קמח - ¾1 כוסות (250 גר')
  • סוכר - ½1 כפות (כ - 18 גר')
  • מלח - 1 כפית (3 גר')

  • כדורי בייבי מוצרלה - כמספר הלחמניות
  • ביצה למריחה - לפי הצורך.
  • שברי אגוזי מלך - לפי הצורך (לא חובה).

אופן הכנה:
  1. במיקסר עם וו לישה מכניסים לפי הסדר: שמן, מים פושרים, ביצה, ממרח פסטו, שמרים, קמח, סוכר ומלח. מעבקים על מהירות בינונית עד שהבצק הופך אחיד (בצק דביק מעט).
  2. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים באזור חמים כשעה - 45 דקות עד להכפלת הנפח (אפשר גם בתנור בטמפ' מינימלית 30-50 מעלות או במקרר למינימום 4 שעות).
  3. בעזרת ידיים משומנות מעט ממחלקים את הבצק ל -12 חלקים. 
  4. בכל חלק של בצק מניחים כדור של בייבי מוצרלה, סוגרים ואוספים כל חלק לכדור (רצוי שהכדורים יהיו כמה שיותר חלקים וללא קפלים). 
  5.  על תבניות עם נייר אפייה מניחים את הכדורים שיצרנו למנוחה במקום חמים למשך כ - 45  (יש להניח אותם ברווחים של 2-3 ס"מ). 
  6. לאחר כ - 45 דקות מחממים תנור ל-175 מעלות.
  7. מורחים על כל לחמניה ביצה ומפזרים שברי אגוזי מלך.
  8. אופים כ - 18 דקות עד שהלחמניות זהובות.

נקודות מתוקות:

  • אם לא רוצים פסטו אפשר לוותר עליו או להוסיף במקום ממרח פלפלים/ממרח עגבניות מיובשות/טפנד זיתים וכדומה.
  • אפשר לוותר על שברי אגוזי המלך או לשים במקום שומשום, קצח, ארגנו מיובש, בזיליקום מיובש, שברי פקאן, שברי בוטנים וכדומה.
  • אם מחליפים לשמרים טריים מכפילים פי 3 את הכמות.
  • אם רוצים להקפיא את הבצק למשך יותר משבוע רצוי להוסיף עוד 10% שמרים.
  • את המאפים לאחר הקירור ניתן לעטוף היטב בנייר אלומיניום וניילון נצמד ולהקפיא.
  • אפשר להחליף לקמח כוסמין.
  • ניתן לשים בלחמניות גם גבינה אחרת שאוהבים במקרם דומה.

By עינת גל March 25, 2021
מתכון בקלי קלות עם 4 רכיבים בלבד
By עינת גל February 22, 2021
גם לאוזני המן מותר להתחפש
By עינת גל February 18, 2021
לצאת מקופסת משלוח המנות
By עינת גל January 29, 2021
So creamy! Oh my God, this is the best cheesecake I have ever had
עינת גל - בלוג אפייה
By עינת גל December 1, 2020
לקשט את החג...
By עינת גל November 15, 2020
כמו קסם...
By עינת גל October 21, 2020
תכיני לי...
By עינת גל August 31, 2020
משהו מתוק לתחילת שנת הלימודים...
By עינת גל August 13, 2020
השילוב האהוב עליי...
By עינת גל July 24, 2020
עוגיות ממכרות ללא מיקסר...
קרא/י עוד...