Blog Layout

עוגת לבה שוקולד אישית


יום השוקולד הבנילאומי נחגג השבוע - ללא ספק סיבה למסיבה!
כמו רוב האנשים, אני מאוד אוהבת שוקולד (מאוד מאוד!). תמיד אבחר לקינוח גלידת שוקולד, מוס שוקולד, עוגיות שוקולד, קוביות שוקולד ועוד ועוד, העיקר שיהיה שוקולדי ורצוי 60% לפחות (כן, כן... אני חובבת גם שוקולד מריר 90%).
בימים אלה כשהמצב עם הקורונה לא ממש ברור, אנחנו ממעיטים בללכת לאכול במסעדות בחוץ אבל כשחשבתי על יום השוקולד הבינלאומי ישר נזכרתי בקינוח האהוב עלי. הקינוח הזה שאיכשהו תמיד יש עליו הסכמה כאשר רוצים להזמין משהו קטן ומתוק לסיום ארוחה - הפונדנט! וולקנו! עוגת שוקולד אישית חמה עם מעט קמח, מלא מלא שוקולד, נוזלית מבפנים ואפויה בדפנות.
הקינוח של עוגת הלבה הזו הוא מאוד פשוט להכנה ואפשר להכין אותו גם כמה ימים מראש ולאפות לפני ההגשה. אז אל תחכו! פשוט תכינו לכם בקלות קינוח כמו במסעדה.
תהנו ואל תשכחו את הגלידה!

מצרכים (עבור 4 מנות אישיות):


·   שוקולד מריר - ½1 חפיסות (150 גר')

·   חמאה - ½1 חבילות  (150 גר')

·   סוכר -  ½ כוס (100 גר')

·   ביצים - 2 (כ - 130 גר')

·   חלמונים - מ - 3 ביצים גודל לארג' (כ - 60 גר')

·   קמח - 3 כפות (30 גר')



אופן הכנה:


1.  בקערה גדולה על באן מרי ממסים יחד את השוקולד המריר והחמאה. מסירים מהאש ומנגבים את תחתית הקערה מטיפות המים.

2.  מוסיפים את הסוכר תוך כדי ערבוב, מערבבים כ - 2 דקות (רצוי בעזרת מטרפה ידנית).

3.  טורפים את הביצים והחלמונים יחד ומוסיפים אותם לתערובת של השוקולד תוך כדי ערבוב מהיר, מערבבים היטב עד לאיחוד (רצוי בעזרת מטרפה ידנית).

4.  מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב עם המטרפה.

5.  יוצקים לתבניות/גביעים את התערובת (כוסות).

6.  את התבניות מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לכשעתיים למקפיא.

7.  לאחר כשעתיים מחממים תנור ל - 180 מעלות.
8.  מוציאים את התבניות מהמקפיא, מסירים את הניילון הנצמד ואופים למשך 20 דקות. העוגה צריכה להיות אפויה בחלקה העליון כאשר יש שקע במרכזה (צריכים להופיע מעט סדקים בחלק האפוי). מוסיפים דקות לפי הצורך.

נקודות מתוקות:

  • את העוגה יש להקפיא לפני האפייה.
  • אם העוגה נמצאת במקפיא למשך 8 שעות ויותר יש להכניס לתנור כ-10 דקות לאחר הוצאתה מהמקפיא.
  • אם רוצים להכין את המתכון פרווה יש להחליף את החמאה בשומן צמחי.
  • מומלץ להגיש חם  
  • אם רוצים  לחמם את העוגה לאחר האפייה ניתן לעשות זאת למספר דקות בודדות בטמפרטורה של 100 מעלות.
  • שימו לב לא לאפות את העוגה יותר מידי, אפיית יתר תגרום לכך שמרכז העוגה יאפה.
  • אפשר לשמור את העוגות במקפיא למשך חודשיים כאשר הן לא אפויות בכלי אטום.

By עינת גל March 25, 2021
מתכון בקלי קלות עם 4 רכיבים בלבד
By עינת גל February 22, 2021
גם לאוזני המן מותר להתחפש
By עינת גל February 18, 2021
לצאת מקופסת משלוח המנות
By עינת גל January 29, 2021
So creamy! Oh my God, this is the best cheesecake I have ever had
עינת גל - בלוג אפייה
By עינת גל December 1, 2020
לקשט את החג...
By עינת גל November 15, 2020
כמו קסם...
By עינת גל October 21, 2020
תכיני לי...
By עינת גל August 31, 2020
משהו מתוק לתחילת שנת הלימודים...
By עינת גל August 13, 2020
השילוב האהוב עליי...
By עינת גל July 24, 2020
עוגיות ממכרות ללא מיקסר...
קרא/י עוד...
Share by: