תפוחים מקורמלים בקרמבל שקדים


תחילת דרכי כמדריכת סדנאות אפייה וקינוחים הייתה לפני כמה שנים בדיוק בזמן הזה בשנה, לפני חג האביב. 
כשהחלטתי להדריך בניתי לי כמה סדנאות ואותן התחלתי לפרסם, אחת מהן הייתה קינוחים לחג הפסח. 
הסדנה הכילה בתוכה ארבעה קינוחים טעימים ומהירים להכנה שהתאימו בדיוק לחג! אומנם הסדנה רצה זמן קצר אך הייתה מאוד מבוקשת. 
אחד הקינוחים המפתיעים של אותה סדנה היה הקינוח שלפניכם - תפוחים מקורמלים בקרמבל שקדים. לכאורה, נשמע כמו קינוח לא מאוד מיוחד אבל בפועל הוא פשוט מושלם! הוא מהיר וקל להכנה, מכיל מעט חומרי גלם והטעם... פשוט וואו! 
מצורף סרטון למתכון. שימו לב לנקודות המתוקות בתחתית המתכון עם טיפים ואפשרויות המרה של חומרים.
חג אביב שמח ופורח!
תהנו!

מצרכים(עבור 4 מנות) :

תפוחים מקורמלים: 
  • 4 תפוחי עץ (רצוי ירוקים/חמוצים)
  • חמאה - ¾ חבילה (80 גר')
  • סוכר חום - 1 כף גדושה (12 גר')
  • קינמון - ¾ כפית (3 גר'. לא חובה)
קרמבל שקדים:
  • שקדים טחונים - 2 כוסות (170 גר')
  • חמאה -  ¾ חבילה (80 גר')
  • סוכר - 5 כפות (50 גר')
אופן הכנה:

תפוחים מקורמלים:
  1. קולפים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות.
  2. ממיסים את החמאה במחבת גדולה.
  3. מכניסים את התפוחים למחבת ומפזרים מעל את הסוכר והקינמון.
  4. מערבבים את התפוחים על אש בינונית עד שהתפוחים רכים מעט.
קרמבל שקדים:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. ממיסים את החמאה.
  3. בקערה מערבבים את הסוכר והשקדים.
  4. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד לאיחוד.
  5. משטחים בתבנית עם נייר אפייה.
  6. מכניסים לתנור לכ-10 דק' עד להזהבה (ניתן להוסיף דקות לפי הצורך).

הרכבה: 
בצלחת או בכוס שמים את התפוחים ועליהם מפזרים את הקרמבל שקדים. מומלץ להוסיף מעל גלידה או קצפת.

נקודות מתוקות:

  • כדי להכין את המתכון פרווה יש להחליף את החמאה במחמאה באותו יחס או שמן קוקוס ביחס נמוך יותר (במקום 80 גר חמאה, 65 גר' שמן קוקוס).
  • אפשר להוסיף אגוזי מלך ,אגוזי פקאן, צימוקים או כל דבר אחר שמתאים למנה.
  • אם אין שקדים טחונים ניתן להשתמש בכל אגוז אחר שאוהבים.

By עינת גל March 25, 2021
מתכון בקלי קלות עם 4 רכיבים בלבד
By עינת גל February 22, 2021
גם לאוזני המן מותר להתחפש
By עינת גל February 18, 2021
לצאת מקופסת משלוח המנות
By עינת גל January 29, 2021
So creamy! Oh my God, this is the best cheesecake I have ever had
עינת גל - בלוג אפייה
By עינת גל December 1, 2020
לקשט את החג...
By עינת גל November 15, 2020
כמו קסם...
By עינת גל October 21, 2020
תכיני לי...
By עינת גל August 31, 2020
משהו מתוק לתחילת שנת הלימודים...
By עינת גל August 13, 2020
השילוב האהוב עליי...
By עינת גל July 24, 2020
עוגיות ממכרות ללא מיקסר...
קרא/י עוד...