(פאדג' שוקולד (ללא גלוטן


את המתכון הבא אני מתאפקת כבר כמה שבועות שלא להעלות לבלוג ורק שתדעו שממש קשה לי עם דחיית סיפוקים כך שזה ממש ראוי להערכה!
מעשה שהיה כך היה... לפני כחודשיים הזמינו אותנו חברים טובים לארוחת ערב. כמו אצל רבים גם אצלנו כל משפחה מביאה איתה משהו שהכינה לארוחה ואני כמו תמיד מופקדת על... ניחשתם נכון! על הקינוחים!
מכיוון שאנחנו נפגשים עם החברים האלה לא מעט, אז אני מרשה לעצמי לעשות עליהם ניסויים של קינוחים ומאפים חדשים. שלא תחשבו לרגע שהם ואנחנו סובלים מזה, חלילה, המתכונים יוצאים טעימים ולרוב גם מאוד מוצלחים! 
באותו היום החלטתי להכין בנוסף לפחזניות והפוקצ'ות שהבאתי, גם קינוח מפוצץ שוקולד! חשבתי על המתכונים שיש לי וכל מה שרציתי זה קינוח יותר עשיר, יותר טעים ועם הרבה יותר שוקולד! לא פחות חשוב רציתי שהמתכון לא יהיה מסובך מידי ואז נולד לו המתכון המופלא הזה לפאדג' שוקולד ממכר ומושחת שלא תפסיקו ליישר!
לכבוד המתכון הזה ובזכות הזמן שהתפנה עקב משבר הקורונה, הצלחתי לצלם עבורכם סרטון עם שלבי ההכנה ואפילו פתחתי ערוץ יו טיוב שעשה לי חשק להעלות לכם עוד ועוד סרטונים שויים!
הפאדג' הוא ללא גלוטן כמובן ומתאים במיוחד לחג פסח המתקרב.
שימו לב לנקודות המתוקות התחתית המתכון עם טיפים שווים במיוחד.
תהנו :)
מצרכים לפאדג' (תבנית קוטר 24) :
  • שוקולד מריר - 5 חפיסות (500 גר')
  • חמאה - 3 חבילות קטנות (300 גר')
  • ביצים - 8 גודל מדיום (כ - 420 גר')
  • סוכר -  ½ כוס + 2 כפות (120 גר')
  • קקאו - 2 כפות (20 גר')
לציפוי גאנש:
  • שוקולד מריר - ½1 חפיסות (150 גר')
  • שמנת מתוקה - 2/3 מיכל (150 גר')
אופן הכנה:
  1. מרפדים תבנית קפיצית בנייר אפייה בתחתית ומשמנים את הדפנות (ניתן לשים גם נייר אפייה בדפנות במקום לשמן). את התבנית עוטפים מבחוץ עם נייר אלומיוניום עד למחצית הגובה (תבנית הפאדג' תאפה בתוך תבנית עם מים רותחים והנייר אלומיניום ימנע ממים להיכנס לפאדג').
  2. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  3. בקערת נירוסטה על בן מרי ממיסים את השוקולד (לפאדג') עם החמאה לאיחוד.
  4. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את הביצים. תוך כדי ההקצפה מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
  5. בעזרת מטרפה ידנית מבצעים השוואת טמפרטורות בין תערובת השוקולד החמה וקצף הביצים שהוא יחסית קר. מעבירים מעט מקצף הביצים לתערובת השוקולד ומערבבים בתנועת קיפול. 
  6. מוסיפים את יתרת קצף הביצים לתערובת השוקולד בתנועת קיפול עד לאיחוד כמעט מלא.
  7. מוסיפים לתערובת את הקקאו ומערבבים בתנועת קיפול עד לאיחוד מלא (מומלץ לנפות את הקקאו במסננת על מנת שלא יהיו גושים).
  8. שופכים את כל התערובת לתבנית שעטפנו בנייר אפייה.
  9. מרפדים תבנית גדולה יותר (תבנית תנור) בנייר אלומיניום ושופכים בתוכה מים רותחים. 
  10. שמים בתבנית התנור עם המים את התבנית העגולה עם תערובת הפאדג'.
  11. מכניסים לתנור ואופים 50 דק'. כשבודקים עם קיסם, הפאדג' אמור להיות לח מבפנים אך יבש בחלקו העליון עם מעט סדקים בשוליים. אפשר להוסיף דקות בודדות לפי הצורך.
  12. לאחר שמצננים את הפאדג' יש להכניסו למקרר ללילה (לפחות ל - 4 שעות).
  13. לאחר שהפאדג' מתקרר מכינים הציפוי גאנש. שוברים את השוקולד המריר (לציפוי) לקוביות ומעבירים לקערה בינונית, במקביל מרתיחים את השמנת המתוקה.
  14. כאשר השמנת על סף רתיחה שופכים אותה על שברי השוקולד, ממתינים כדקה כדי שהשוקולד יימס ומעבבים לאיחוד.
  15. מוציאים את תבנית הפאדג' מהמקרר ומפרידים ממנה את הרינג (כך שתישאר רק התחתית של התבנית).
  16. מחוררים את הפאדג' באמצעות קיסם.
  17. שופכים על הפאדג' את הגאנש בנדיבות ומיישרים כך שגם יינזל מהצדדים.
  18. מומלץ לחמם את הפאדג' כאשר הוא חתוך לפרוסות לפני ההגשה. שומרים את הפאדג' במקרר כ - 4 ימים.

נקודות מתוקות:

  • את הפאדג' ניתן לשמור כ - 4 ימים בכלי אטום במקרר.
  • מומלץ להגיש את הפאדג' חם ולכן רצוי לחתוך פרוסות לחמם את הכמות הרצויה ולהגיש. כאשר הפאדג' חם, מאוד קשה לחתוך אותו בצורה מדוייקת.
  • אפשר לשנות את כמות הסוכר לפי הטעם.
  • רצוי להשתמש בשוקולד מריר 56% לפחות.
  • ניתן לשנות את כמות גאנש השוקולד לפי הטעם.
  • אפשר לפזר אבקת סוכר מעל הפאדג' במקום הגאנש.

נקודות מתוקות:

  • את הפאדג' ניתן לשמור כ - 4 ימים בכלי אטום במקרר.
  • מומלץ להגיש את הפאדג' חם ולכן רצוי לחתוך פרוסות לחמם את הכמות הרצויה ולהגיש. כאשר הפאדג' חם, מאוד קשה לחתוך אותו בצורה מדוייקת.
  • אפשר לשנות את כמות הסוכר לפי הטעם.
  • רצוי להשתמש בשוקולד מריר 56% לפחות.
  • ניתן לשנות את כמות גאנש השוקולד לפי הטעם.
  • אפשר לפזר אבקת סוכר מעל הפאדג' במקום הגאנש.

By עינת גל March 25, 2021
מתכון בקלי קלות עם 4 רכיבים בלבד
By עינת גל February 22, 2021
גם לאוזני המן מותר להתחפש
By עינת גל February 18, 2021
לצאת מקופסת משלוח המנות
By עינת גל January 29, 2021
So creamy! Oh my God, this is the best cheesecake I have ever had
עינת גל - בלוג אפייה
By עינת גל December 1, 2020
לקשט את החג...
By עינת גל November 15, 2020
כמו קסם...
By עינת גל October 21, 2020
תכיני לי...
By עינת גל August 31, 2020
משהו מתוק לתחילת שנת הלימודים...
By עינת גל August 13, 2020
השילוב האהוב עליי...
By עינת גל July 24, 2020
עוגיות ממכרות ללא מיקסר...
קרא/י עוד...