פעילות עם הילדים בבית - עוגיות חמאה על מקל
היום היום השלישי שבו נמצאת כל המדינה בסוג של סגר. אין בתי ספר, אין גני ילדים, הקניונים ומרכזי הבילוי סגורים ואפילו הסדנאות שתוכננו לי להמשך החודש הוקפאו כרגע. ללא ספק המצב הנוכחי הוא מאוד לא פשוט, מבלבל ומורכב אף יותר למי שיש ילדים שזקוקים שמישהו יטפל בהם ויעסיק אותם.
אני מקבלת כאמא לא מעט (יש לומר מלא!) הודעות עם רעיונות נפלאים לפעילויות יצירתיות עם הילדים בבית ואז נזכרתי במתכון הכייפי שאני אוהבת להכין עם הילדים שלי לעוגיות חמאה קלות ומהירות שכדי לעשות אותן יותר מגניבות שמים אותן על המקל או שיפוד ומקשטים בסוכריות (כמובן שהמקל לא חובה). בצק העוגיות מאוד נוח לעבודה ועומר ועלמה שלי מרדדים, קורצים ומקשטים לגמרי לבד. אפשר להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן (קמח כרגיל) או קמח כוסמין ולהוסיף לבצק תוספות נוספות כמו שוקולד צ'יפס, קינמון, אגוזים ועוד. העוגיות מתאימות גם לרויאל אייסינג.
שימו לב לנקודות המתוקות בתחתית המתכון שם מופיעות אפשרויות לשינויים והמרות.
מאחלת לכולנו בריאות , ימים שקטים ושגרתיים יותר.
אני מקבלת כאמא לא מעט (יש לומר מלא!) הודעות עם רעיונות נפלאים לפעילויות יצירתיות עם הילדים בבית ואז נזכרתי במתכון הכייפי שאני אוהבת להכין עם הילדים שלי לעוגיות חמאה קלות ומהירות שכדי לעשות אותן יותר מגניבות שמים אותן על המקל או שיפוד ומקשטים בסוכריות (כמובן שהמקל לא חובה). בצק העוגיות מאוד נוח לעבודה ועומר ועלמה שלי מרדדים, קורצים ומקשטים לגמרי לבד. אפשר להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן (קמח כרגיל) או קמח כוסמין ולהוסיף לבצק תוספות נוספות כמו שוקולד צ'יפס, קינמון, אגוזים ועוד. העוגיות מתאימות גם לרויאל אייסינג.
שימו לב לנקודות המתוקות בתחתית המתכון שם מופיעות אפשרויות לשינויים והמרות.
מאחלת לכולנו בריאות , ימים שקטים ושגרתיים יותר.
מצרכים לעוגיות חמאה (כ-20 עוגיות):
- קמח - 2 כוסות פחות 2 כפות (260 גר')
- חמאה - כחבילה וחצי (160 גר')
- מלח - קורט
- אבקת סוכר (מנופה) - אריזה פחות 2 כפות (80 גר').
- תמצית וניל - 2 כפיות.
- מים קרים - 2 כפות.
- מקלות של סוכריות מנייר/שיפודים.
- סוכריות לקישוט/רויאל אייסינג.
אופן הכנה:
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד את הקמח, החמאה והמלח לתערובת פירורית (דומה לגרגירי חול) במהירות נמוכה.
- מוסיפים לקערה את אבקת הסוכר (רצוי לנפות לפני) וממשיכים לערבב במהירות נמוכה.
- מוסיפים את המים ותמצית הוניל ומערבבים במהירות גבוהה עד לאיחוד.
- עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה (עד שהבצק נוח לעבודה).
- מוציאים את הבצק מקירור ומחממים את התנור ל-180 מעלות.
- על משטח מקומח מעט מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ (רצוי לא פחות).
- קורצים עוגיות בצורה שרוצים ושמים על תבנית עם נייר אפייה ברווח של כס"מ (רצוי לעבוד כשהבצק עדיין קר).
- כשהעוגיות בתבנית מקשטים אותן בסוכריות לעוגה (רצוי כאלה שלא נמסות באפייה - שצבען לא מבריק) ומחרידים לכל עוגייה מקל/שיפוד בזהירות בתנועת הברגה עד למרכזה (המקל לא חובה).
- מכניסים לתנור ל-15 דקות עד שהעוגיות זהובות (מוסיפים עוד כמה דקות לפי הצורך).
נקודות מתוקות:
- אם מעוניינים להכניס תוספות כגון קינמון/אגוזים/שוקולד צ'יפס וכדומה מכניסים אותן יחד עם אבקת הסוכר.
- אפשר להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן (קמח כרגיל) או קמח כוסמין.
- ניתן להחליף כף קמח בכף קקאו ולהפוך את העוגיות ל"שוקולדיות".
- כאשר האבקת סוכר מנופת היא גורמת למרקם פריך יותר של העוגיות.
- אם אין אבקת סוכר ניתן גם להשתמש בסוכר לבן או חום באותה כמות.
- כדי להפוך את העוגיות לפרווה ניתן להחליף את החמאה בשומן צמחי.
- אמנם הבצק זקוק לחמאה אך ניתן להחליף אותה בשמן ביחס של 80% כלומר במקום 160 גר' חמאה, 130 גר' שמן. (הבצק עובד פחות טוב עם שמן).
- ניתן לצייר על העוגיות ולקשטן בעזרת רוייאל אייסינג ולקשטן בסוכריות.
- העוגיות נשמרות בכלי אטום כשבועיים.