Blog Layout

חבל שלא כל יום פורים - מתכונים לאוזני המן


חבל שלא כל יום פורים! ממש חבל! כילידת חודש אדר תמיד הרגשתי שהחג הזה הוא החג שלי, מאז ומתמיד אהבתי אותו. 
כילדה, אמא שלי, שהיא מורה לאמנות במקצועה תמיד הייתה מכינה לי ולאחים שלי את התחפושות הכי הכי שוות! אפילו זכינו במקום ראשון בתחרות תחפושות ברמת גן כשהתחפשנו למולי ודפי האווזים מהסדרה נילס הולגרסון. הפרס אגב, היה משחקי קופסה של מונופול וארץ עיר... היום אני לא בטוחה שזה פרס שהיה תופס.
למרות אהבתי לחג המקסים הזה, מאוזני ההמן לרוב הייתה לי אכזבה כי אני שייכת לקבוצה הזו שלא אוהבת פרג. עשרות אוזני המן נחצו על ידי לשתיים רק כדי שאתכזב כל פעם מחדש שלא מדובר במלית שוקולד וגם כשזו הייתה מלית שוקולד היא הייתה בכמות ממש קטנה ועטף אותה בדרך כלל בצק עבה, קמחי ומתפורר.
במהלך לימודי הקונדיטוריה שלי התחלתי לראשונה לקבל הזמנות לאוזני המן. הבטחתי לעצמי שאני אצור אוזן המן שתהיה שונה ממה שהיו לי בילדותי, כזו שתהיה עבורי סוג של תיקון לאכזבות העבר. בהתחלה, חלק התפרקו, חלק התפוצצו וחלק נפתחו, עד שעליתי על המתכון הנכון שאפילו "מאוכזבת אוזני המן" שכמוני לא יכולה להפסיק לאכול. המתכון המוצלח הזה לאוזני ההמן הקלאסיות הביא אותי שנה שעברה ליצור מתכון נוסף לאוזני המן אלפחורס שנמוחות בפה.
לכבוד החג הכי כייפי שיש החלטתי לשתף אתכם בשני המתכונים השווים האלה. שימו לב שלנקודות המתוקות בתחתית כל מתכון.
תהנו וחג פורים שמח (ומבדח).

בצק קלאסי לאוזני המן

מצרכים (עבור מגש וחצי/כ -50 אוזני המן בגודל בינוני) :
  • 2 כוסות קמח (כ - 275 גר')
  • אבקת אפייה - שליש כפית (1.5 גר')
  • קורט מלח 
  • 140 גר' חמאה (כחבילה וחצי)
  • ¼ כוס סוכר (60 גר')
  • ביצה - גודל L (כ- 60 גר') 
  • מלית - ניתן להשתמש במליות מוכנות: נוטלה, ממרח לוטוס, ממרח חלבה או כל מלית אחרת שאוהבים (רצוי לא ממרח דליל).

אופן הכנה:
  1. בקערה (לא קערת מיקסר) מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים במהירות בינונית את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם קרמי.
  3. תוך כדי ערבוב מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל עד שהביצה נטמעת לחלוטין.
  4. מורידים את עוצמת פעילות המיקסר ומכניסים את תערובת הקמח. ממשיכים לערבל במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד.
  5. אם הבצק קר אפשר להתחיל לרדד ואם לא אז משטחים על ניילון נצמד ועוטפים (מקררים כחצי שעה עד שהבצק נוח לעבודה).
  6. מחממים את התנור ל- 170 מעלות.
  7. על משטח מקומח מעט מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ (רצוי לא פחות)
  8. קורצים עיגולים ושמים במרכז כל עיגול את המלית הרצויה (רצוי לא לשים כמות גדולה על מנת שהמלית לא תגלוש).
  9. באמצעות האצבעות יוצרים את האוזן המן. חשוב להדק היטב את הבצק כדי שאוזני ההמן לא ייפתחו בזמן האפייה.
  10. מסדרים את אוזני ההמן על תבנית עם נייר אפייה.
  11.  מכניסים לתנור לכ- 12 דקות עד שהעוגיות זהובות (מוסיפים עוד כמה דקות לפי הצורך).

נקודות מתוקות:

  • רצוי לעבוד עם הבצק כאשר הוא עדיין קר.
  • אפשר לקרר את אוזני ההמן כ- 10 דקות לפני האפייה, זה יעזור להן לשמור על צורתן.
  • ניתן להחליף כף קמח בכף קקאו ולהפוך את אוזני ההמן ל"שוקולדיות".
  • ניתן להוריד 2 כפות קמח ולהחליף ב - 2 כפות שקדים טחונים או אגוז טחון אחר וכך הבצק יהיה פריך יותר.
  • כדי להפוך את העוגיות לפרווה ניתן להחליף את החמאה במרגרינה או  מחמאה.
  • אפשר להוסיף לבצק סוכריות צבעוניות שמתאימות לאפייה.
  • ניתן להוסיף מעט צבע מאכל לבצק ולהפוך אותו לצבעוני.
  • ניתן לשמור את אזני ההמן בכלי אטום כשבוע.

נקודות מתוקות:

  • רצוי לעבוד עם הבצק כאשר הוא עדיין קר.
  • ניתן להחליף כף קמח בכף קקאו ולהפוך את אוזני ההמן ל"שוקולדיות".
  • ניתן להוריד 2 כפות קמח ולהחליף ב - 2 כפות שקדים טחונים או אגוז טחון אחר וכך הבצק יהיה פריך יותר.
  • כדי להפוך את העוגיות לפרווה ניתן להחליף את החמאה במרגרינה או  מחמאה.
  • אפשר להוסיף לבצק סוכריות צבעוניות שמתאימות לאפייה.
  • ניתן להוסיף מעט צבע מאכל לבצק ולהפוך אותו לצבעוני.
  • ניתן לשמור את אזני ההמן בכלי אטום כשבוע.

אוזני המן אלפחורס

מצרכים (עבור מגש וחצי/כ -50 אוזני המן בגודל בינוני) :
  • קמח - כ- 1.5 כוסות (200 גר')
  • קורנפולור - 6 כפות (60 גר')
  • אינסטנט פודינג וניל - חצי כף (5 גר')
  • אבקת אפייה - שליש כפית (1.5 גר')
  • קורט מלח 
  • 140 גר' חמאה (כחבילה וחצי)
  • ¼ כוס סוכר (60 גר')
  • ביצה - גודל L (כ- 60 גר') 
  • מלית - ריבת חלב.
  • לקישוט - קוקוס.

אופן הכנה:
  1. בקערה (לא קערת מיקסר) מערבבים יחד את הקמח, קורנפלור, אינסטנט פודינג, אבקת האפייה והמלח.
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים במהירות בינונית את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם קרמי.
  3. תוך כדי ערבוב מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל עד שהביצה נטמעת לחלוטין.
  4. מורידים את עוצמת פעילות המיקסר ומכניסים את תערובת הקמח. ממשיכים לערבל במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד.
  5. אם הבצק קר אפשר להתחיל לרדד ואם לא אז משטחים על ניילון נצמד ועוטפים (מקררים כחצי שעה עד שהבצק נוח לעבודה).
  6. מחממים את התנור ל- 170 מעלות.
  7. על משטח מקומח מעט מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ (רצוי לא פחות)
  8. קורצים עיגולים באמצעות האצבעות יוצרים את אוזני ההמן, יש להכין את האוזני המן ריקות! (כמו בתמונה שמופיע בנקודות מתוקות למטה). חשוב להדק היטב את הבצק כדי שאוזני ההמן לא ייפתחו בזמן האפייה.
  9. מסדרים את אוזני ההמן על תבנית עם נייר אפייה.
  10.  מכניסים לתנור לכ- 8 דקות עד שהעוגיות זהובות מעט בקצה אך עדיין לבנות (חשוב שהעוגיות לא יהיו זהובות מידי וישארו בהירות כמו אלפחורס).
  11. כשהאוזני המן מוכנות ומתקררות מעט מזלפים לתוכן בעזרת שקית זילוף ריבת חלב ומקשטים בקוקוס .

נקודות מתוקות:

  • רצוי לעבוד עם הבצק כאשר הוא עדיין קר.
  • אפשר לקרר את אוזני ההמן כ- 10 דקות לפני האפייה, זה יעזור להן לשמור על צורתן.
  • יש לזלף את ריבת החלב לאחר האפייה מכיוון שהיא לא מגיבה טוב בחום וגולשת.
  • ניתן להחליף כף קמח בכף קקאו ולהפוך את אוזני ההמן ל"שוקולדיות".
  • ניתן לשמור את אזני ההמן בכלי אטום כשבוע.

By עינת גל March 25, 2021
מתכון בקלי קלות עם 4 רכיבים בלבד
By עינת גל February 22, 2021
גם לאוזני המן מותר להתחפש
By עינת גל February 18, 2021
לצאת מקופסת משלוח המנות
By עינת גל January 29, 2021
So creamy! Oh my God, this is the best cheesecake I have ever had
עינת גל - בלוג אפייה
By עינת גל December 1, 2020
לקשט את החג...
By עינת גל November 15, 2020
כמו קסם...
By עינת גל October 21, 2020
תכיני לי...
By עינת גל August 31, 2020
משהו מתוק לתחילת שנת הלימודים...
By עינת גל August 13, 2020
השילוב האהוב עליי...
By עינת גל July 24, 2020
עוגיות ממכרות ללא מיקסר...
קרא/י עוד...
Share by: