קאפקייקס של בית


עוד שבוע של שביתת קורונה עבר, מתחיל להרגיש קצת כמו שגרה מטורפת. 
בין כל משימות הבית השוטפות, שיעורי הבית עם עומר, פעילויות לעלמה, ועוד (ועוד...) אני מוצאת את עצמי חושבת על מתכונים קלים, מהירים, כיפיים וטעימים שמתאימים גם לילדים. חשוב לי שהמתכונים יהיו גם זמן ליצירה עבור הילדים וגם יהיו עם חומרים שיחסית קל להשיג. 
הפעם, חשבתי לשתף אתכם במתכון בסיסי לקאפקייקס וניל על בסיס שמן שעליו ניתן לערוך שינויים כמו למשל להוסיף: קינמון, שוקולד צ'יפס, אגוזים, קקאו בעצם כל מה שיש בבית ויכול להתאים - תופס! 
שימו לב למתכון לקרם לקאפקייקס ולנקודות המתוקות עם טיפים בתחתית המתכון.
מאחלת לכולנו הרבה בריאות. 
תהנו!
מצרכים (עבור 12 יחידות): 
  • ביצים - 3 ביצים L (כ - 180 גר')
  • סוכר - 1 כוס (200 גר')
  • תמצית וניל - 1 כפית (כ - 4 גר')
  • שמן - שני שליש כוס (133 גר')
  • מים - שני שליש כוס (160 גר')
  • קמח - 2/3 1 כוסות (240 גר')
  • אבקת אפייה- ½ שקית (5 גר')
  • גביעי נייר (מנג'טים).
  • תוספת שאוהבים כגון: אגוזים, קינמון, שוקולד צ'יפס וכו' לפי הצורך (לא חובה).
  • סוכריות לקישוט.
אופן הכנה:
  1.  מחממים תנור ל - 165 מעלות.
  2. בקערה (לא מיקסר) מערבבים יחד את הקמח ואבקת אפייה.
  3. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים יחד את הביצים והסוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
  4. תוך כדי הקצפה איטית מוסיפים בזהירות את השמן ותמצית הוניל וממשיכים להקציף עוד כ-2 דקות.
  5. תוך כדי הקצפה איטית מוסיפים בזהירות את המים וממשיכים להקציף עוד כ-2 דקות.
  6. מחליפים את בלון ההקצפה בוו גיטרה (K) ומערבבים במהירות איטית. תוך כדי ערבוב מוסיפים את תערובת הקמח עד לאיחוד , זה השלב בו ניתן להוסיף גם אגוזים או שוקולד צ'יפס אם תרצו (שימו לב לא לערבב יותר מידי כדי שהקאפקייקס לא יצאו דחוסים מידי) .
  7. מרפדים תבנית שקעים בגביעי נייר (מנג'טים) ושופכים לתוכם את התערובת. מכניסים לתנור ל20 דקות. 
  8. לאחר 20 דקות בודקים עם קיסם. אם הוא יוצא יבש הקאפקייקס מוכנים. אם לא אז ממשיכים לאפות עוד דקות בודדות לפי הצורך ובודקים שוב.
  9. מוציאים את הקאפקייקס מהתבנית ומצננים לפני שמזלפים את הקרם.

מצרכים עבור קרם לקאפקייקס:
  • שמנת מתוקה להקצפה (חלבי/פרווה) - מיכל (250 מ"ל)
  • אינסטנט פודינג וניל  - שתי כפות/חצי שקית  (40 גר')
אופן הכנה:
  1.  במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים יחד את השמנת והאינסטנט פודינג לקרם יציב (זהירות לא להקציף יותר מידי כדי שהקרם לא ישבר).
  2. מכניסים את הקרם לשקית זילוף עם צנטר שאוהבים ומזלפים על הקאפקייקס. 

נקודות מתוקות:

  • אם רוצים להכין את קאפקייקס שוקולד אז ממירים 3 כפות קמח ב - 3 כפות קקאו.
  • אם רוצים להוסיף קינמון/נס קפה ראשית יש לערבב אותם יחד עם הקמח.
  • ניתן לחליף את תמצית הוניל בשקית סוכר וניל.
  • אפשר להוסיף לקאפקייקס תמצית טעם שאוהבים.
  • כאשר מוסיפים תוספת כגון אגוזים או שוקולד צ'יפס יש להוסיפם לתערובת יחד עם הקמח.
  • אפשר לקשט את הקאפקייקס עם סוכריות, שוקולד מגורד, שברי אגוזים, שברי עוגיות.
  • ניתן להוסיף לקרם צבע מאכל אם רוצים.

By עינת גל March 25, 2021
מתכון בקלי קלות עם 4 רכיבים בלבד
By עינת גל February 22, 2021
גם לאוזני המן מותר להתחפש
By עינת גל February 18, 2021
לצאת מקופסת משלוח המנות
By עינת גל January 29, 2021
So creamy! Oh my God, this is the best cheesecake I have ever had
עינת גל - בלוג אפייה
By עינת גל December 1, 2020
לקשט את החג...
By עינת גל November 15, 2020
כמו קסם...
By עינת גל October 21, 2020
תכיני לי...
By עינת גל August 31, 2020
משהו מתוק לתחילת שנת הלימודים...
By עינת גל August 13, 2020
השילוב האהוב עליי...
By עינת גל July 24, 2020
עוגיות ממכרות ללא מיקסר...
קרא/י עוד...