עוגיות עם ריבה - מתכון מהיר להכנה


תקופת חגי תשרי בעיצומה, זמן זה הוא מהתקופת האהובות עליי בשנה, הוא גדוש במשפחתיות, חברות והתחלות חדשות. יש משהו נקי באוויר, תחושה של דף חלק והרגשה שהכל פרוס לפנינו ורק צריך לבחור.
אחד הדברים שאנחנו עושים לא מעט בחגים הוא לארח ולהתארח ( בכל זאת אושפיזין :) ) לפעמים אנחנו קובעים מפגשים שהם דיי ספונטנים ואני מוצאת את עצמי מחפשת משהו קל להכנה שיהיה לקינוח שכולם יאהבו.
אחד הדברים שאני מאוד אוהבת להכין זה עוגיות סנדוויץ' עם ריבה (אפשר גם עם שוקולד), כאלה שבא לנו ישר לחטוף מהצלחת. 
החלטתי להעלות את המתכון הזה דווקא היום (ערב יום כיפור) כי מעבר לכך שההכנה שלו מאוד מהירה ואפשר להכין אותן בין הבישולים העוגיות האלה מבצעות בצורה מושלמת את תפקיד מנת הסוכר שלאחר הצום.
אז קדימה - גשו להכין!
מצרכים  (2 מגשים כ-35 עוגיות סנדוויץ' קטנות/בינוניות):
  • קמח - ¼1 כוסות (175 גר')
  • חמאה קרה חתוכה לקוביות - חבילה קטנה (100 גר')
  • מלח - קורט
  • סוכר - ¼ כוס (50 גר')
  • סוכר וניל - 1 כפית (3 גר') 
  • ביצה - 1 גודל L (60 גר')


  • ריבה שאוהבים - לפי הטעם

אופן הכנה:
  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד את הקמח, החמאה, המלח, סוכר, וסוכר וניל לתערובת פירורית (דומה לגרגירי חול) במהירות נמוכה.
  2. מוסיפים לקערה את הביצה ומערבבים במהירות בינונית עד לאיחוד.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  4. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ (רצוי לא פחות)
  5. קורצים עוגיות בצורה שרוצים כאשר במחציתן קורצים חור באמצע. שמים על תבנית עם נייר אפייה ברווח של כס"מ (רצוי לעבוד כשהבצק עדיין קר).
  6. מכניסים לתנור ל-10 דקות עד שהעוגיות זהובות בתחתית.
  7. כאשר העוגיות מתקררות שמים במרכזן של העוגיות ללא החור מעט ריבה בטעם שרוצים (בעזרת שקית זילוף או כפית).
  8. על העוגיות עם החור מפזרים אבקת סוכר ושמים על העוגיות עם הריבה ליצירת סנדוויץ'.

נקודות מתוקות:

  • אם הבצק לא קר ובלתי אפשרי לרדד אותו, יש לעטוף אותו היטב בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה-שעה.
  • ניתן להחליף כף קמח בכף קקאו ולהפוך את העוגיות לשוקולדיות.
  • כדי להפוך את העוגיות לפרווה ניתן להחליף את החמאה במרגרינה בטעם חמאה.
  • ניתן לקרוץ כל צורה שאוהבים.
  • ניתן למלא את העוגיות בכל ממרח שאוהבים.
  • העוגיות נשמרות בכלי אטום 3-4 ימים.

By עינת גל March 25, 2021
מתכון בקלי קלות עם 4 רכיבים בלבד
By עינת גל February 22, 2021
גם לאוזני המן מותר להתחפש
By עינת גל February 18, 2021
לצאת מקופסת משלוח המנות
By עינת גל January 29, 2021
So creamy! Oh my God, this is the best cheesecake I have ever had
עינת גל - בלוג אפייה
By עינת גל December 1, 2020
לקשט את החג...
By עינת גל November 15, 2020
כמו קסם...
By עינת גל October 21, 2020
תכיני לי...
By עינת גל August 31, 2020
משהו מתוק לתחילת שנת הלימודים...
By עינת גל August 13, 2020
השילוב האהוב עליי...
By עינת גל July 24, 2020
עוגיות ממכרות ללא מיקסר...
קרא/י עוד...