- אין לאפות את העוגה מעל ל170 מעלות כיוון שהיא עלולה להישרף.
- רצוי לנאפות גם את הקקאו.
- ניתן להוסיף לתערובת הקמח גם כפית נס קפה אם אוהבים.
- רצוי להכניס לקערת המיקסר קודם את השמן כדי למנוע מהדבש להידבק לדפנות.
- בדרך כלל העוגה נאפית כשעה אך רצוי לאפות 45 דק' ולבצע בדיקה.
- יש להימנע מערבוב יתר אחת העוגה עלולה לצאת דחוסה מידי.
- כאשר העוגה מתקררת ניתן לשמור אותה בהקפאה (עד חודש) ולהפשיר בעת הצורך.
- לפני אפיית העוגה ניתן לפזר מעליה אגוזים/שקדים וכדומה.
- את קרם הוניל ניתן לשדרג בעזרת תמציות טעם.
- אפשר להחליף את הקרם וניל בקרם אחר שאוהבים.
- ניתן להכין את הקרם פרווה ולהשתמש בקצפת צמחית.
- בתערובת לאגוזים המקורמלים ניתן להשתמש בכל אגוז שאוהבים.
- תערובת האגוזים נשמרת בכלי אטום כשבוע/10 ימים.
- אפר להוסיף מעל העוגה גם תפוחים/אגסים מקורמלים.
שנה טובה ומתוקה כדבש, וניל, שקדים ואגוזים מקורמלים - מתכון
שנה טובה ומתוקה כדבש, וניל, שקדים ואגוזים מקורמלים - מתכון
אני מודה! אני לא אוהבת עוגות דבש! אף פעם לא הבנתי מה ההתרגשות סביב העוגה הזו עד שהגיע הרגע...
כשהגעתי פעם ראשונה לחגוג את ראש השנה עם ההורים של תומר, אמא שלו (בעלת ידי הזהב) הציעה לי עוגת דבש, אני סירבתי בנימוס אבל היא התעקשה ואמרה "כדאי לך! תסמכי עליי שזה טעים" לי כמובן לא היה נעים לסרב שוב וביקשתי רק חתיכה קטנה.
ואז...אוי ואבוי! זה היה טעים, טעים ממש! הייתי המומה, שנים של הימנעות מעוגות דבש ופתאום עוגת דבש שאני רק רוצה לאכול ממנה עוד חתיכה.
ביקשתי לדעת מה הסוד והוא היה פשוט...מעט קקאו. היה נשמע לי מוזר אבל מסתבר שזה פשוט עושה את ההבדל בין עוגת דבש רגילה לבין עוגת דבש שהיא וואו!
השנה, החלטתי ליצור עוגת דבש פשוטה אך משודרגת, כזו שתהיה קלה מאוד להכנה וגם תראה כמו קישוט חגיגי במרכז שולחן החג.
בלי הרבה דיבורים אני שמחה להציג בפניכם את המתכון שלי לעוגת דבש עם קרם וניל, שקדים ואגוזים מקורמלים.
שנה טובה ומתוקה לכולנו :)
כשהגעתי פעם ראשונה לחגוג את ראש השנה עם ההורים של תומר, אמא שלו (בעלת ידי הזהב) הציעה לי עוגת דבש, אני סירבתי בנימוס אבל היא התעקשה ואמרה "כדאי לך! תסמכי עליי שזה טעים" לי כמובן לא היה נעים לסרב שוב וביקשתי רק חתיכה קטנה.
ואז...אוי ואבוי! זה היה טעים, טעים ממש! הייתי המומה, שנים של הימנעות מעוגות דבש ופתאום עוגת דבש שאני רק רוצה לאכול ממנה עוד חתיכה.
ביקשתי לדעת מה הסוד והוא היה פשוט...מעט קקאו. היה נשמע לי מוזר אבל מסתבר שזה פשוט עושה את ההבדל בין עוגת דבש רגילה לבין עוגת דבש שהיא וואו!
השנה, החלטתי ליצור עוגת דבש פשוטה אך משודרגת, כזו שתהיה קלה מאוד להכנה וגם תראה כמו קישוט חגיגי במרכז שולחן החג.
בלי הרבה דיבורים אני שמחה להציג בפניכם את המתכון שלי לעוגת דבש עם קרם וניל, שקדים ואגוזים מקורמלים.
שנה טובה ומתוקה לכולנו :)
מצרכים לעוגת דבש (תבנית קוטר 24/26):
- קמח -3 כוסות (420 גר')
- אבקת אפייה - שקית + כפית (12 גר')
- קקאו - 3 כפות (30 גר')
- סוכר- כ - ¼1 כוסות (270 גר')
- שמן - ½1 כוס (300 גר')
- מים - מעט פחות מ - ¼1 כוסות (280 גר')
- דבש - ½1 כוס (540 גר')
- ביצים - גודל לארג' - 4 ביצים (240 גר')
אופן הכנת העוגה:
- מחממים תנור ל-165 מעלות.
- את התבנית בה נאפה את העוגה מרפדים בנייר אפייה גם בתחתית וגם בדפנות (ניתן במקום גם למרוח מעט שמן/חמאה ולפזר עליו מעט קמח בדפנות התבנית).
- בקערה (לא קערת המיקסר) מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה, קקאו וסוכר.
- בקערת המיקסר עם בלון הקצפה מערבבים שמן, מים ודבש כ-2 דקות.
- מוסיפים את הביצים בהדרגה וממשיכים לערבב 2 דקות נוספות.
- מחליפים במיקסר לוו גיטרה ומפעילים על מהירות נמוכה. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים עד לאיחוד.
- שופכים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור לאפייה של כשעה. (אין לפתוח את התנור לפני 45 דקות).
- לאחר 45 דקות ניתן לבדוק אם העוגה מוכנה. יש לדקור את העוגה עם קיסם. אם הקיסם יוצא יבש העוגה מוכנה. אם לא, יש להוסיף עוד 5-7 דקות לבדוק שוב. (התערובת של העוגה היא מעט נוזלית ולכן האפייה יכולה להיות ארוכה יותר).
מצרכים לקרם וניל:
- שמנת מתוקה - 1 מיכל (כ - 250 גר').
- אינסטנט פודינג וניל - חצי שקית (40 גר')
אופן הכנת קרם הוניל:
- בקרעת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים יחד את השמנת והאינסטנט פודינג עד שמתקבלת קצפת יציבה (יש להימנע מהקצפת יתר).
- מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנטר שאוהבים ושומרים במקרר עד לשימוש.
מצרכים לתערובת אגוזים ושקדים מקורמלים:
- אגוזים ושקדים - 1 כוס (כ - 100 גר')
- מים - כף (15 גר')
- סוכר- 4 כפות סוכר (40 גר')
אופן הכנת תערובת אגוזים ושקדים מקורמלים:
- בסיר קטן/קלחת מבשלים יחד את הסוכר והמים עד שנוצרות בועות קטנות שמתפוצצות במהירות ובועות גדולות שמתפוצצות לאט יותר.
- מכניסים את האגוזים והשקדים לקלחת ומערבבים עד שכולם מצופים בקרמל (תחילה האגוזים מהשקדים יהיו מצופים בפירורי סוכר דמויי חול ולאחר כמה דקות של ערבוב הם יקבלו גוון זהוב של קרמל).
- את התערובת מניחים לצינון על צלחת/נייר אפייה עד לשימוש.
הרכבה:
- לאחר שהעוגה מתקררת הופכים אותה כך שהחלק התחתון שלה כלפי מעלה (כך בעצם החלק העליון שלה יהיה ישר).
- חותכים אותה במרכזה בזהירות.
- מזלפים את קרם הוניל במרכז העוגה ושמים בזהירות את החלק העליון של העוגה על הקרם.
- מעל העוגה מפזרים את תערובת האגוזים והשקדים המקורמלים. (ניתן לקשט מעל גם בפירות העונה)