חג חנוכה - מתכון לסופגניות


חג חנוכה הגיע! איזה כיף!
חנוכה הוא בעיני החג הכי משפחתי שיש! 8 ימים גדושים במפגשים משפחתיים וחברתיים עומדים לפנינו מלאים בשירים (המון שירים), סביבונים,  לביבות וכמובן המלכה - הסופגניה!
כשהייתי קטנה אבא שלי היה לוקח אותי ואת אחותי למאפייה קטנה מתחת לקולנוע אואזיס ברמת גן. את הריח של הסופגניות היה אפשר להריח למרחקים.
במאפייה הזו (שאני לא זוכרת את שמה ואשמח אם תרשמו לי כאן מי שמכיר) היו מכינים את הסופגניות הכי טעימות שיש!!! 
אני זוכרת את עצמי ממש בוהה בתהליך הייצור שלהן מכדורי בצק לשמן החם לריבת תות ואבקת הסוכר - זה היה מרתק.
לצערי עם השנים המאפייה הזו נסגרה והאמת ... גם החשק שלי לסופגניות נעלם. אני לא יודעת למה, אולי הטעם השתנה או אולי זאת העובדה שסופגניות היום הן סוג של קינוח שלא היה מבייש מסעדת גורמה. 
היום הילדים שלי הם בגיל שאני זוכרת את אחותי ואותי באותה מאפייה מתענגות מכל רגע, מאוד רציתי לנסות ותת להם את אותה החוויה שאני חוויתי והצלחתי להגיע די קרוב... אז לכבוד חג האורות ולחיי הנוסלגיה נותנת לכם באהבה מתכון לסופגניות.

מצרכים (כ-15 סופגניות קטנות):
  • קמח - ½2 כוסות (350 גר')
  • סוכר - 6 כפות גדושות (75 גר')
  • שמרים - 1 כף שמרים יבשים (10 גר')
  • שמן - קצת פחות מרבע כוס (35 גר')
  • מלח - כ - ½ כפית שטוחה (4 גר')
  • חלמונים - 2 מביצים L (כ-40 גר')
  • מים חמימים - כ - ¾ כוס (165 גר') 
  • קוניאק/ברנדי/רום - כפית (3 גר')
אופן הכנה:
  1. לקערת מיקסר עם וו לישה מכניסים לפי הסדר: שמן, מים, אלכוהול, חלמונים,שמרים, קמח,סוכר ומלח.
  2. מעבדים הכל יחד עד שהבצק אחיד. מניחים בקערה משומנת ועוטפים בניילון נצמד. שמים כשעה במקום חמים עד להכפלת הנפח.
  3. מורידים את נפח הבצק עם מעט לישה ומחלקים לחתיכות במשקל כ- 45 גר' (כ-15 חתיכות). עם מעט קמח לשים לכדור חלק.
  4. מניחים כל כדור על ריבוע של נייר אפייה מקומח ומתפיחים במקום חמים כשעה.
  5. ממלאים כ-¾ סיר בשמן ומחממים עד שהוא רותח ומגיע ל 150-160 מעלות (השמן אמור להתמלא בבועות קטנטנות).
  6. על אש נמוכה - בינונית מטגנים בזהירות! את הסופגניות (מכניסים אותן עם נייר האפייה וכשהוא מתנתק מוציאים אותו בזהירות מהשמן). כאשר צד אחד מזהיב הופכים ומטגנים את הצד השני.
  7. מניחים על נייר סופג על מנת לספוג את שארית השמן.
  8. מזלפים לסופגניות מלית שאוהבים :) ומפזרים אבקת סוכר או מצפים בציפוי אחר שרוצים.
חג שמח!

נקודות מתוקות:

  •  מומלץ לשים חתיכת גזר בשמן כך ניתן לראות מתי השמן חם והוא גם שומר על איכותו של השמן.
  • חשוב להכניס את הסופגניות בהתחלה עם נייר האפייה כדי לשמור על צורתן.
  • טיגון על אש גבוהה מידי יגרום לכך שהסופגניות יהיו שחומות מבחוץ אך בצקיות מבפנים.
  • האלכוהול בסופגניות מונע את ספיגת השמן בבצק.
  • מומלץ לאכול את הסופגניות כאשר הן חמות וטריות.

By עינת גל March 25, 2021
מתכון בקלי קלות עם 4 רכיבים בלבד
By עינת גל February 22, 2021
גם לאוזני המן מותר להתחפש
By עינת גל February 18, 2021
לצאת מקופסת משלוח המנות
By עינת גל January 29, 2021
So creamy! Oh my God, this is the best cheesecake I have ever had
עינת גל - בלוג אפייה
By עינת גל December 1, 2020
לקשט את החג...
By עינת גל November 15, 2020
כמו קסם...
By עינת גל October 21, 2020
תכיני לי...
By עינת גל August 31, 2020
משהו מתוק לתחילת שנת הלימודים...
By עינת גל August 13, 2020
השילוב האהוב עליי...
By עינת גל July 24, 2020
עוגיות ממכרות ללא מיקסר...
קרא/י עוד...