מצרכים לקרם טירמיסו
- גבינת מסקרפונה - 1 קופסה (250 גר')
- שמנת מתוקה להקצפה - 1 מיכל (250 גר')
- אבקת סוכר - כ - 5 כפות (40 גר')
- מחית וניל/תמצית וניל/מקל וניל – לפי הטעם
- בישקוטים - כ- 20 יחידות
- נס קפה חזק/אספרסו
- קקאו ונס קפה לפיזור - לפי הצורך
אופן הכנת קרם טירמיסו:
- בקערת מיקסר מקציפים יחד את המסקרפונה, השמנת, אבקת הסוכר והוניל עד שמתקבל קרם יציב ולא נוזלי (יש להימנע מהקצפת יתר).
- ממלאים קערה רחבה בנס קפה חזק/אספרסו חזק.
- טובלים את הבישקוטים בקערת הקפה ומסדרים שיכבה אחת בבתבנית/כוסות (העוגיות הן כמו ספוג וסופחות נוזלים במהירות יש לטבול אותן בקפה לכמה שניות בודדות).
- את קרם הטירמיסו מכניסים לתוך שקית זילוף ללא צנטר ומזלפים שכבה של קרם על גבי העוגיות שסידרנו בתבנית.
- טובלים עוגיות בישקוטים נוספות לשיכבה שנייה מניחים מעל הקרם שבתבנית.
- מזלפים שוב קרם טירמיסו מעל השיכבה השנייה של הבישקוטים. מישרים את הקרם בעזרת לקקו/פלטה.
- בעזרת מסננת מפזרים מעל הקרם קקאו ונס קפה לפי הטעם.
- מכסים את התבנית בניילון נצמד ומכניסים לקירור לכ - 3 שעות לפחות.