קינוח לאמא - מתכון לקרם טירמיסו ב - 5 דקות


אין כמו אמא! כל השנה אני משתדלת לפנק את אמא שלי (נאוה) במטעמים מהמטבח שלי הרי אחרי כל השנים שהיא דאגה ועדיין דואגת להאכיל אותי יש לי ללא ספק חוב לא קטן אצלה.
ממש לפני כמה ימים בודדים היא חגגה יום הולדתה וזו  ללא ספק הזדמנות נפלאה עבורי לפנק אותה באופן מיוחד. חשבתי על קינוח שהיא מאוד אוהבת וטרם הכנתי לה, מהר מאוד היה לי ברור שאני עומדת להכין לה טירמיסו! שהוא הקינוח המועדף עליה בכל מפגש משפחתי שאנחנו מקיימים במסעדה.
הטירמיסו - TIRAMISU הוא קינוח איטלקי המורכב מקרם גבינה, עוגיות בישקוטים (עוגיות ביצים), טעם קפה משובח ומעט קקאו. באיטלקית משמעות השם טירמיסו הוא "הרם אותי" אז עם שם כזה אין סיכוי שהוא לא יעשה לאמא שלי מצב רוח.
היה לי חשוב ליצור מתכון קל בהכנה וקליל בטעם כדי שגם אנשים עסוקים כמו אמא שלי יוכלו להכין אותו בקלות.
אז נכון, אני הכנתי גם את הבישוקוטים אבל אפשר כמובן גם לקנות אותם בכל סופר ואז ההכנה לוקחת ממש 5 דקות. מזהירה מראש, זה ממכר! 
תהנו!

מצרכים לקרם טירמיסו

  • גבינת מסקרפונה - 1 קופסה (250 גר')
  • שמנת מתוקה להקצפה - 1 מיכל (250 גר')
  • אבקת סוכר - כ - 5 כפות (40 גר') 
  • מחית וניל/תמצית וניל/מקל וניל – לפי הטעם
  • בישקוטים - כ- 20 יחידות
  • נס קפה חזק/אספרסו
  • קקאו ונס קפה לפיזור - לפי הצורך

אופן הכנת קרם טירמיסו:

  1. בקערת מיקסר מקציפים יחד את המסקרפונה, השמנת, אבקת הסוכר והוניל עד שמתקבל קרם יציב ולא נוזלי (יש להימנע מהקצפת יתר).
  2. ממלאים קערה רחבה בנס קפה חזק/אספרסו חזק.
  3. טובלים את הבישקוטים בקערת הקפה ומסדרים שיכבה אחת בבתבנית/כוסות (העוגיות הן כמו ספוג וסופחות נוזלים במהירות יש לטבול אותן בקפה לכמה שניות בודדות).
  4. את קרם הטירמיסו מכניסים לתוך שקית זילוף ללא צנטר ומזלפים שכבה של קרם על גבי העוגיות שסידרנו בתבנית.
  5. טובלים עוגיות בישקוטים נוספות לשיכבה שנייה  מניחים מעל הקרם שבתבנית.
  6. מזלפים שוב קרם טירמיסו מעל השיכבה השנייה של הבישקוטים. מישרים את הקרם בעזרת לקקו/פלטה.
  7. בעזרת מסננת מפזרים מעל הקרם קקאו ונס קפה לפי הטעם. 
  8. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומכניסים לקירור לכ - 3 שעות לפחות.

מצרכים לבישקוטים - Ladyfingers

  • ביצים - 2 גודל L (כ - 120 גר')
  • סוכר - רבע כוס (50 גר')
  • קורנפלור - 3 כפות (30 גר') 
  • קמח – 3 כפות (30 גר')
  • אבקת סוכר לפיזור וסוכר לפיזור – לפי הצורך

אופן הכנת הבישקוטים - Ladyfingers:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות על טורבו.
  2. מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.
  3. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים חלבונים עם כרבע כוס סוכר לקצף יציב (יתרת הסוכר נועדה לחלמונים).
  4. בקערה נפרדת מקציפים נמרצות בעזרת מטרפה ידנית את החלמונים עם יתרת הסוכר לקצף תפוח. (אם רוצים ניתן להקציף גם בקערת מיקסר נקייה).
  5. בעזרת לקקן/מרית מקפלים את תערובת החלמונים לחלבונים , לא להגיע לאיחוד מלא של התערובת.
  6. בעזרת מסננת מנפים את הקמח והקורנפלור מעל תערובת הביצים. בעזרת לקקן/מרית מקפלים בעדינות את התערובת, אין צורך להגיע לאיחוד מלא.
  7. את התערובת מכניסים לשקית זילוף ללא צנטר. 
  8. על תבנית עם נייר אפייה מזלפים את הבישקוטים ומפזרים מעל אבקת סוכר פעמיים (מפזרים פעם ראשונה וכאשר אבקת הסוכר נספגת מפזרים שוב). 
  9. מעל אבקת הסוכר מפזרים גם סוכר לבן (יוצר לעוגיות שכבה קריספית)
  10. מכניסים לתנור ל – 12 דקות, ניתן להוסיף 2-3 דקות לפי הצורך. (אם רוצים את העוגיות יבשות יותר ניתן להוסיף להן עוד זמן ייבוש בטורבו על 130 מעלות לדקות בודדות לפי הצורך)

נקודות מתוקות:

  •  לא חייבים להכין את הבישקוטים למרות שהמתכון מאוד פשוט, ניתן למצוא בישקוטים בכל סופר.
  • במתכון לקרם טירמיסו אפשר לשחק עם כמות הסוכר.
  • אפשר להחליף את גבינת המסקרפונה בגבינת שמנת רכה דלת קלוריות (מומלץ לטעום את הקרם ולוודא שלא חסר סוכר).
  • המתכון מתאים לתבנית בגודל 30*30  ולכ - 12 קינוחי כוסות (תלוי בגודל הכוס).
  • ניתן לשמור את הטירמיסו בכלי אטום 3 ימים.

נקודות מתוקות:

  •  לא חייבים להכין את הבישקוטים למרות שהמתכון מאוד פשוט, ניתן למצוא בישקוטים בכל סופר.
  • במתכון לקרם טירמיסו אפשר לשחק עם כמות הסוכר.
  • אפשר להחליף את גבינת המסקרפונה בגבינת שמנת רכה דלת קלוריות (מומלץ לטעום את הקרם ולוודא שלא חסר סוכר).
  • המתכון מתאים לתבנית בגודל 30*30  ולכ - 12 קינוחי כוסות (תלוי בגודל הכוס).
  • ניתן לשמור את הטירמיסו בכלי אטום 3 ימים.

By עינת גל March 25, 2021
מתכון בקלי קלות עם 4 רכיבים בלבד
By עינת גל February 22, 2021
גם לאוזני המן מותר להתחפש
By עינת גל February 18, 2021
לצאת מקופסת משלוח המנות
By עינת גל January 29, 2021
So creamy! Oh my God, this is the best cheesecake I have ever had
עינת גל - בלוג אפייה
By עינת גל December 1, 2020
לקשט את החג...
By עינת גל November 15, 2020
כמו קסם...
By עינת גל October 21, 2020
תכיני לי...
By עינת גל August 31, 2020
משהו מתוק לתחילת שנת הלימודים...
By עינת גל August 13, 2020
השילוב האהוב עליי...
By עינת גל July 24, 2020
עוגיות ממכרות ללא מיקסר...
קרא/י עוד...