רגע של נוסטלגיה, תאמינו או לא, אבל אני יכולה להצביע בדיוק על התקופה שבה התפתחה אצלי האהבה למאפים ובעיקר למאפי שמרים. אהבה שמלווה אותי עד היום!
כשהייתי קטנה, אי שם בשנות ה - 80 תחילת שנות ה - 90 אמא שלי הייתה אופה המון בבית! אני זוכרת את עצמי מדלגת אליה לכיוון המטבח, מרחפת לעבר הניחוחות שיוצאים מהתנור. הייתי יכולה להיות שם דקות ארוכות ולחכות (קצת בחוסר סבלנות) עד שהמאפים יאפו, יתקררו וניתן יהיה לאכול אותם.
לעיתים רחוקות בימי שישי, כשלאמא שלי לא היה כל כך זמן לאפות, ההורים שלי היו הולכים לקונדיטוריה שהייתה על גבול רמת גן ובני ברק וקונים שם. אני כמובן הייתי מתנדבת תמיד לנסוע איתם רק כדי להיכנס עם אמא שלי פנימה ולראות את כל המאפים היפים על המדפים. לרוב הם לא היו נותנים לי לצאת מהאוטו והייתי נשארת עם אבא שלי ומחכה בקוצר רוח שאמא שלי תחזור. כשהיא הייתה מגיעה, השקית עם המאפים הייתה מלאה באדים כי המאפים היו חמים והריח... אוי הריח... פשוט משגע! אהבתי להציץ פנימה ולראות מה אמא שלי בחרה. אחד המאפים שחיכיתי להם היה הרוגלך! אהבתי לקלף את השכבות שלו ולאכול אותו לאט לאט כדי שלא יגמר.
היום, שאני כבר יודעת דבר או שניים על בצקים ובצק שמרים בפרט, החלטתי להכין את המאפה שמזכיר לי את הילדות ויצא כל כך טעים שלא יכולתי לשמור את המתכון הזה לעצמי! משתפת באהבה מתכון לרוגלך עם מלא נוסטלגיה ובנוסף גם מתכון למלית קקאו ושוקולד חלב. מצורף גם סרטון עם דרך ההכנה. שימו לב לנקודות המתוקות בתחתית המתכון.
תהנו!
מצרכים עבור כ - 25 יחידות:
ο חלב - כ- ⅔ כוס (160 גר')
ο ביצים - 2 ביצים (120 גר')
ο שמרים יבשים - 1 כף (8 גר')
ο קמח - כ - ¼3 כוסות (450 גר')
ο סוכר - 5 כפות (60 גר')
ο סוכר וניל - ¾ כף (5 גר')
ο מלח - 1 כפית שטוחה (5 גר')
ο חמאה רכה (בטמפ' החדר) - ¼1 חפיסות (125 גר')
ο ביצה למריחה
ο מלית שאוהבים
אופן הכנה:
1. במיקסר עם וו לישה מכניסים לפי הסדר: חלב, ביצים, שמרים, קמח, סוכר, סוכר וניל ומלח.
2. מעבדים את הבצק על מהירות נמוכה-בינונית עד שהבצק הופך אחיד, גמיש ומבריק (כ - 5 דקות).
3. מוסיפים את החמאה הרכה ומעבדים את הבצק במהירות בינונית עד שהוא אחיד ונאסף סביב הוו לישה.
4. עוטפים בניילון נצמד או שקית ניילון ומכניסים למקרר למשך 4-6 שעות.
5. לאחר ההתפחה במקרר, מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן בעובי 8 מ"מ (חשוב שהבצק יהיה קר).
6. מורחים בנדיבות מלית שאוהבים על מחצית מהבצק.
7. מקפלים את החלק ללא המלית על גבי החלק עם המלית.
8. מרדדים את הבצק לריבוע דק וגדול.
9. בעזרת גלגלת של פיצה מיישרים את שולי הבצק שרידדנו, חוצים אותו במרכז ויוצרים משולשים (רצוי שהמשולשים יהיו צרים יחסית וארוכים).
10. מגלגלים כל משולש מחלקו הרחב (התחתון) לחלקו הצר (הקודקוד) ויוצרים צורה של רוגלך (כמו בסרטון).
11. על גבי תבנית עם נייר אפיה, מסדרים את הרוגלך במרווחים.
12. מורחים על הרוגלך ביצה ומתפיחים בחוץ ל - 25 דקות (אין צורך לכסות).
13. מחממים תנור ל- 170 מעלות ואופים כ – 20 דקות.
14. כאשר מוצאים את הרוגלך מומלץ למרוח עליהם בעזרת מברשת מעט סירופ סוכר (מתכון למטה).
מצרכים לסירופ סוכר:
ο סוכר - כף מלאה (40 גר')
ο מים - 2 כפות (30 גר')
אופן הכנת סירופ סוכר:
1. שמים את הסוכר והמים יחד בסיר קטן או קלחת.
2. מחממים עד מהסוכר נמס ומסירים מהאש (להימנע מחימום יתר).
מלית קקאו ושוקולד חלב (הצעה):
ο חמאה - ¼1 חפיסות (125 גר')
ο קקאו - ½ כוס (70 גר')
ο סוכר - ¾ כוס (150 גר')
ο
שוקולד חלב - ¾ חפיסה (75 גר')
אופן הכנת המלית:
1. בסיר קטן או קלחת ממיסים את החמאה.
2. כאשר החמאה נמסה מוסיפים את הקקאו, הסוכר ושוקולד החלב. מערבבים עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה.
3. מניחים בצד לצינון (5-7 דקות) ומורחים על המאפה שרוצים.