Blog Layout

עוגיות ממש טעימות


קורה לי לעיתים שאני טועמת מאפה או קינוח אצל מישהו והגלגלים אצלי בראש מתחילים לנוע במהירות. באותו הרגע אני חושבת איך אני לוקחת את המתכון הזה והייתי עושה את זה אחרת, עד שאני לא מכינה אני לא נרגעת...אני מודה.
המתכון הבא הוא אחד מהמקרים האלה, טעמתי עוגיות לאחרונה במפגש משפחתי והתעניינתי במתכון. הן היו טעימות מאוד ועדיין זה הרגיש לי שצריך לקחת אותן קדימה.
לקחתי את המתכון ועשיתי בו כמה שינויים, הכנתי אותן  ו - וואו! השדרוג עבד! הן היו ממש טעימות! כל כך טעימות שזה כמובן לא הספיק לי ורק עשה לי טעם של עוד!
באותו היום החלטתי להכין גם אחות בהירה לעוגיות האלה, כדי שלא יהיה להן משעמם. העוגיות הכהות והבהירות הן רכות ונימוחות, האחת שוקולדית ועסיסית השנייה עם שוקולד לבן וריח וניל ממכר, את שתיהן אי אפשר להפסיק לאכול!
כמו בהרבה מהמתכונים שלי, דאגתי גם הפעם שיהיה מקום לשינויים ובעוגיות האלה אפשר להוסיף כל תוספת שנראה לכם שתתאים.
קבלו את המתכון לעוגיות ממש טעימות! ורגע לפני שאתם חושבים שהשם של העוגיות מוזר תכינו אותן ותבינו!
מצרכים לעוגיות בהירות (עבור כ – 40 עוגיות קטנות/בינונית):
  • שוקולד לבן - ½1 חפיסות (150 גר')
  • חמאה - ¼1 חפיסות (125 גר')
  • סוכר - ½ כוס (100 גר')
  • סוכר וניל - 1 שקית (10 גר')
  • ביצים - 2 גודל מדיום/לארג' (120 גר')
  • קמח - ¾1 כוס (250 גר')
  • אבקת אפייה - ½1 כפיות
  • מלח - 2 קורט
מצרכים לעוגיות כהות (עבור כ – 40 עוגיות קטנות/בינונית):
  • שוקולד מריר - 2 חפיסות (200 גר')
  • חמאה - ¼1 חפיסות (125 גר')
  • סוכר - 1 כוס (200 גר')
  • ביצים - 2 גודל מדיום/לארג' (120 גר')
  • קמח - 1 כוס (140 גר')
  • קקאו - 2 כפות (20 גר')
  • אבקת אפייה - 1 כפית
  • מלח - 2 קורט 
תוספת שאוהבים: אגוזי מלך, פקאן, שוקולד צ'יפס, צימוקים, קשיו, בוטנים וכדומה - לפי הצורך
אופן הכנה:
  1. מחממים תנור ל - 175 מעלות.
  2. בקערה בינונית על באן מרי (סיר אדים) ממסים את השוקולד (המריר/הלבן) והחמאה. מסירים מהאש בסיום ומנגבים את תחתית הקערה מהמים.
  3. בקערת מיקסר עם מערבל מקציפים את הביצים והסוכר לקצף בהיר ותפוח (בעוגיות הבהירות זה השלב בו מוסיפים גם את סוכר הוניל).
  4. כאשר מתקבל קצף ביצים בהיר ותפוח מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים לקערת המיקסר את תערובת השוקולד והחמאה  שהמסנו. ממשיכים לערבב עד לאיחוד מלא (בערך 2 דק').
  5. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והמלח (בעוגיות הכהות מוסיפים גם את הקקאו) ומערבבים לאיחוד.
  6. במיקסר מחליפים את המערבל לוו גיטרה (K) ומוסיפים תוך כדי ערבוב איטי את תערובת הקמח עד לאיחוד.
  7. אם רוצים תוספת בעוגיות כגון: שוקולד צ'יפס, פקאן, צימוקים וכדומה זה הזמן להוסיף אותם ולערבב עד שהתוספת נטמעת.
  8. מעבירים את התערובת לשקית זילוף ללא צנתר ומזלפים על גבי תבנית עם נייר אפייה עיגולים בקוטר של כ- 4 ס"מ במרווחים זה מזה (יש לזלף כמו גבעה קטנה, העוגיות משתטחות בזמן האפייה).
  9. מכניסים לתנור למשך 12 דקות (לא יותר) מוציאים מהתנור ומצננים.

נקודות מתוקות:

  • נשמר בכלי אטום בטמפרטורת החדר למשך  4-5 ימים .
  • לא לוותר על המלח שמדגיש את טעמו של השוקולד.
  • העוגיות יכולות להתאים גם לקוקילידה.
  • אם רוצים להכין את המתכון של העוגיות הכהות פרווה יש להחליף את החמאה במרגרינה בטעם חמאה.
  • יש לשים לב לא לאפות את העוגיות יותר מידי על מנת שיישארו רכות .

By עינת גל March 25, 2021
מתכון בקלי קלות עם 4 רכיבים בלבד
By עינת גל February 22, 2021
גם לאוזני המן מותר להתחפש
By עינת גל February 18, 2021
לצאת מקופסת משלוח המנות
By עינת גל January 29, 2021
So creamy! Oh my God, this is the best cheesecake I have ever had
עינת גל - בלוג אפייה
By עינת גל December 1, 2020
לקשט את החג...
By עינת גל November 15, 2020
כמו קסם...
By עינת גל October 21, 2020
תכיני לי...
By עינת גל August 31, 2020
משהו מתוק לתחילת שנת הלימודים...
By עינת גל August 13, 2020
השילוב האהוב עליי...
By עינת גל July 24, 2020
עוגיות ממכרות ללא מיקסר...
קרא/י עוד...
Share by: