הקאפקייקס של מגנולייה


יש את המקומות האלה שאתם פוגשים פעם בחיים ושתזכרו תמיד! בשנת 2011 קצת לפני שנישאתי, כשהקונדיטוריה הייתה אצלי רק תחביב ובטח הרבה זמן לפני שבכלל חשבתי על להיות קונדיטורית עצמאית טסתי לארצות הברית עם חברתי האהובה תהילה (תילי).
את הטיול שהתחיל בלוס אנג'לס עבר בלאס ווגאס ונגמר בניו יורק תכננו במשך חצי שנה ממש לפרטי פרטים.
ידענו בדיוק לאן נלך ומה נעשה ואחת הנקודות שתילי התעקשה להגיע אליהן דווקא הייתה לקראת סוף הטיול: קונדיטורית מגנולייה – Magnolia Bakery .
אם לומר את האמת, לא הבנתי למה היא כל כך מתעקשת ללכת לקונדיטוריה הזו, בסך הכל קאפקייקס כמה מיוחד זה יכול להיות?! אבל כשמציעים לי אוכל אני בדרך כלל לא מתנגדת וזרמתי איתה.

אז קצת על הקונדיטוריה הזו, היא נפתחה לראשונה בשנת 1996 בווסט ויליג' במנהטן ניו יורק והתפחתה עם הזמן לרשת המתמחה בעיקר בקאפקייקס. היא התפרסמה כאשר כיכבה בסדרה "סקס והעיר הגדולה" וכך הצליחה לבסס מאוד את מעמדה כמותג ניו יורקי. 

תילי ואני הגענו לניו יורק ולאחר כמה ימים בעיר המופלאה הזו הגיע היום! התורים הארוכים שידענו שמשתרכים להם מחוץ לסניפים לא הרתיעו אותנו ולאחר שיטוטים של בוקר הגענו לקונדיטוריה קטנטנה ומתוקה בפינת רחוב בליקר בניו יורק.
אני זוכרת כי בעודנו ממתינות בחוץ בתור עמדתי פעורת פה מהמראה של העוגות והקאפקייקס המוצגים להם כאילו היו מינימום תכשיטים מהמותגים הכי נחשבים בשדרה החמישית. וילונות הרשת הלבנים בחלונות הראווה הענקיים היו ממש כמו מסע אחורה בזמן. הכל היה שם פשוט אך מושלם! 
סוף סוף נכנסנו ובחרנו מהמבחר הגדול את הקאפקייקס שרצינו, אני החלטתי כמובן על אפס סיכונים ולקחתי שוקו – וניל (אם הייתי מגיעה היום אני מאמינה שהבחירה שלי הייתה קצת יותר אמיצה). לאחר מכן, התיישבנו בפינת חמד מעבר לכביש ופשוט התענגנו על כל ביס. לא האמנתי כמה טעם ואיכות יש בפשטות, בסך הכל קאפקייקס עם קרם וסוכריות.

מאז עברו כבר מעל 8 שנים והטעם בפה עדיין לא נשכח ולאחר כמה ניסיונות אני חושבת שהגעתי די קרוב לטעם הזה שאם אני עוצמת עיניים יכול להחזיר אותי אחורה לאותו הרגע המתוק שממנו נותרו לי כמה תמונות של אושר.
משתפת אתכם באהבה במתכון לקאפקייקס וניל עם קרם חמאה - שוקולד שחיתותי! 

קאפקייקס וניל עם קרם חמאה - שוקולד:

מצרכים ל – 15 קאפקייקס וניל: 

  • קמח- 1 ושליש כוסות (185 גר')
  • אבקת אפייה- ½1 כפיות (5 גר')
  • חמאה רכה (חמאה בטמפ' החדר) - חבילה קטנה + ¼ חבילה (120 גר')
  • סוכר- ¾ כוס + 2 כפות (175 גר')
  • ביצים-2 גודל L (כ - 120 גר')
  • תמצית וניל / מחית וניל - ½ כפית
  • חלב- ½ כוס (120 גר')

מצרכים לקרם חמאה – שוקולד:

  • קקאו - ½ כוס (70 גר')
  • אבקת סוכר - 3 כוסות  (360 גר')
  • מלח - ¼ כפית (מעט פחות מ - 2 גר')
  • מחית וניל/תמצית וניל - 2 כפיות (כ - 10 גר')
  • חמאה רכה (חמאה בטמפ' החדר) -1 כוס/כ - ½2 חבילות חמאה קטנות (240 גר') 
  • חלב - 3 כפות (45 גר')

אופן הכנת הקפקייקס:

  1. בתבנית שקעים לקאפקייקס מניחים את המנג'טים (כוסיות נייר לקאפקייקס).
  2. מחממים תנור ל - 170 מעלות.
  3. בקערה (לא מיקסר) מערבבים את הקמח ואבקת האפייה.
  4. בקערה קטנה (לא מיקסר) מערבבים יחד את החלב והוניל.
  5. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את החמאה עד למרקם של קרם מעט תפוח.
  6. תוך כדי הקצפה מוסיפים בהדרגה את הסוכר לחמאה עד לאיחוד מלא .
  7. מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי הקצפה עד לאיחוד.
  8. מחליפים לוו גיטרה וממשיכים לערבב במהירות איטית, תוך כדי מוסיפים את תערובת הקמח ותערובת החלב והוניל לסירוגין.
  9. מוסיפים את תערובת הקמח וממשיכים לערבב במהירות איטית , רגע לפני שהתערובת אחידה מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים במהירות איטית עד לאיחוד.
  10. ממלאים את המנג'טים ל - ¾ מהגובה.
  11. מכניסים לתנור ל-15 דקות. 
  12. לאחר 15 דקות בודקים עם קיסם שהקאפקייקס מוכנים. אם הקיסם אינו יבש מכניסים לעוד כ-3 דקות.
  13. מוצאים את התבנית מהתנור ואת הקאפקייקס מהשקעים ומצננים לפני שמקשטים.

אופן הכנת הקרם חמאה - שוקולד:

  1. במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את החמאה למרקם של קרם (כ - 3 דקות החמאה צריכה להיות במקרם של קרם מעט תפוח).
  2. תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה מוסיפים את יתר הרכיבים: אבקת הסוכר, קקאו, חלב, מלח ווניל.
  3. מעלים את מהירות המיקסר עד שנוצר קרם אחיד.
  4. אם רוצים שהקאפקייקס יראו כמו של מגנולייה יש להשתמש במרית/כף ולמרוח את הקרם בתנועה סיבובית על הקאפקייקס (ניתן לראות דוגמה בתמונה הקטנה או דרך הלינק לאתר שנמצאים במסגרת נקודות מתוקות). אם רוצים רק להנות מהטעם אפשר גם לזלף.

נקודות מתוקות:

  • הקאפקייקס יכולים להישמר בכלי אטום כ - 3 ימים במקרר, מומלץ להוציא אותם כ - 10 דקות לפני ההגשה.
  • בקרם חמאה - שוקולד אפשר לשנות את כמות הקקאו ואבקת הסוכר לפי הטעם.
  • קרם החמאה - שוקולד יכול להישמר בכלי אטום כ - 5 ימים במקרר. יש להקציף אותו פעם נוספת להפוך אותו לקרמי כאשר רוצים להשתמש.
  • אם הקרם חמאה - שוקולד סמיך מידי ניתן להוסיף לו מעט חלב לפי הצורך ואם הוא דליל מידי ניתן להוסיף לו אבקת סוכר וקקאו לפי הצורך.

לאתר של מגנולייה ניו יורק לחצו כאן  


נקודות מתוקות:

  • הקאפקייקס יכולים להישמר בכלי אטום כ - 3 ימים במקרר, מומלץ להוציא אותם כ - 10 דקות לפני ההגשה.
  • בקרם חמאה - שוקולד אפשר לשנות את כמות הקקאו ואבקת הסוכר לפי הטעם.
  • קרם החמאה - שוקולד יכול להישמר בכלי אטום כ - 5 ימים במקרר. יש להקציף אותו פעם נוספת להפוך אותו לקרמי כאשר רוצים להשתמש.
  • אם הקרם חמאה - שוקולד סמיך מידי ניתן להוסיף לו מעט חלב לפי הצורך ואם הוא דליל מידי ניתן להוסיף לו אבקת סוכר וקקאו לפי הצורך.

לאתר של מגנולייה ניו יורק לחצו כאן  


By עינת גל March 25, 2021
מתכון בקלי קלות עם 4 רכיבים בלבד
By עינת גל February 22, 2021
גם לאוזני המן מותר להתחפש
By עינת גל February 18, 2021
לצאת מקופסת משלוח המנות
By עינת גל January 29, 2021
So creamy! Oh my God, this is the best cheesecake I have ever had
עינת גל - בלוג אפייה
By עינת גל December 1, 2020
לקשט את החג...
By עינת גל November 15, 2020
כמו קסם...
By עינת גל October 21, 2020
תכיני לי...
By עינת גל August 31, 2020
משהו מתוק לתחילת שנת הלימודים...
By עינת גל August 13, 2020
השילוב האהוב עליי...
By עינת גל July 24, 2020
עוגיות ממכרות ללא מיקסר...
קרא/י עוד...