חזרה לשגרה - מתכון ללחמניות


השבוע הראשון ללימודים עומד להסתיים, ימי ההסתגלות בבתי הספר והגנים ברובם נגמרו והחזרה לשגרה כבר ממש כאן.
השנה, ה -1 בספטמבר היה מרגש במיוחד עבורי. עומר שלי עלה לכיתה א'! 
אני זוכרת היטב את עצמי בגיל הזה, הייתי קטנה, ביישנית ומצחקקת מכל שטות. הייתי הולכת יד ביד עם אחותי הגדולה בבוקר ונכנסת לבניין הגדול של בית הספר בו למדתי ברמת גן ליום מלא בחוויות חדשות. 
בסוף כל יום הייתי חוזרת הביתה לאמא שלי שהייתה מורה לאומנות (לימים באותו בית הספר). אחד הדברים שהכי אהבתי לעשות זה להיות ליד אמא שלי כשהיא נמצאת במטבח (בעיקר כדי לטעום...).
היום כשאני אמא בעצמי אני רואה איך גם הילדים שלי מאוד אוהבים להיות לידי כשאני אופה ומבשלת, שואלים, מתעניינים ואפילו מעבירים ביקורת (אמא תשימי עוד שוקולד, זה לא מספיק). 
אני משתדלת לשתף אותם בפעילויות במטבח לא מעט והשנה רציתי להכין איתם משהו שקשור גם לגן ולבית הספר בו הם יוכלו לקחת חלק. החלטתי להכין איתם לחמניות! כאלה שיוכלו לקחת איתם לארוחת הבוקר במסגרות. 
הילדים שמחו מאוד, לקחו חלק בהכנה והעשייה וחזרו למחרת הביתה מאושרים ואני עוד יותר כשקופסת האוכל שלהם הייתה ריקה! 
שתהיה לכולנו שנת לימודים פורייה ומוצלחת!
תהנו :)
מצרכים ללחמניות (10 יחידות בינוניות כ – 80 גר' ליחידה):
  • שמן זית/קנולה - 4 כפות (40 גר')
  • מים פושרים - 1 כוס (כ - 240 גר')
  • ביצה - 1 גודל M 
  • שמרים יבשים - 1 כף (10 גר')
  • קמח - ½3 כוסות (500 גר')
  • סוכר - 3 כפות (35 גר')
  • מלח - כ - ½ כף (5 גר')

  • ביצה למריחה - לפי הצורך.
  • שומשום, זעתר וכדומה - לפי הצורך

אופן הכנה:
  1. במיקסר עם וו לישה מכניסים לפי הסדר: שמן, מים פושרים, ביצה, שמרים, קמח, סוכר ומלח. לשים על מהירות בינונית עד שהבצק הופך אחיד (בצק דביק מעט).
  2. מתפיחים באזור חמים כשעה - 45 דקות עד להכפלת הנפח (אפשר גם בתנור בטמפ' מינימלית 30-50 מעלות לאותו זמן או במקרר למינימום 4 שעות)
  3. בעזרת ידיים מקומחות מעט מחלקים את הבצק לעשרה חלקים ואוספים כל חלק לכדור. אפשר לגלגל את כדורי הבצק על שיש נקי ולא מקומח (אפשר לגלגל את כדור הבצק בעזרת יד מקומחת על השיש ללא קמח כך הבצק נדבק מעט לשיש וזה גורם לו להיות מעט יותר חלק וללא קפלים).
  4.  על תבניות עם נייר אפייה מניחים את הכדורים שיצרנו למנוחה למשך כחצי שעה (יש להניח אותם ברווחים של 2-3 ס"מ). 
  5. לאחר כחצי שעה מחממים תנור ל-170 מעלות.
  6. על הכדורים שתפחו מורחים בעדינות ביצה טרופה ומפזרים שומשום/זעתר וכדומה (לא חובה).
  7. מכניסים לתנור לכ - 15 דקות עד שהלחמניות זהובות.

נקודות מתוקות:

  • אם מחליפים לשמרים לחים מכפילים פי 3.
  • אם רוצים להקפיא את הבצק למשך יותר משבוע רצוי להוסיף עוד 10% שמרים (שמרים מתים בהקפאה).
  • את המאפים לאחר הקירור ניתן לעטוף היטב בנייר אלומיניום וניילון נצמד ולהקפיא.
  • אפשר להחליף לקמח כוסמין.
  • אפשר להכין את המתכון ללא ביצה ולהוסיף במקום עוד חצי כוס מים (כ - 120 גר').
  • לא חובה לפזר מעל הלמניות תוספת או למרוח ביצה אם לא אוהבים.
  • אפשר לשדרג את הלחמניות ולהוסיף לבצק צימוקים/אגוזים/פצפוצי שוקולד וכדומה או למרוח מעל סילאן/דבש מהול במעט מים.
  • ניתן להכין את הלחמניות גם בצורה או בגודל אחר אם רוצים.

נקודות מתוקות:

  • אם מחליפים לשמרים לחים מכפילים פי 3.
  • אם רוצים להקפיא את הבצק למשך יותר משבוע רצוי להוסיף עוד 10% שמרים (שמרים מתים בהקפאה).
  • את המאפים לאחר הקירור ניתן לעטוף היטב בנייר אלומיניום וניילון נצמד ולהקפיא.
  • אפשר להחליף לקמח כוסמין.
  • אפשר להכין את המתכון ללא ביצה ולהוסיף במקום עוד חצי כוס מים (כ - 120 גר').
  • לא חובה לפזר מעל הלמניות תוספת או למרוח ביצה אם לא אוהבים.
  • אפשר לשדרג את הלחמניות ולהוסיף לבצק צימוקים/אגוזים/פצפוצי שוקולד וכדומה או למרוח מעל
         סילאן/דבש מהול במעט מים.
  • ניתן להכין את הלחמניות גם בצורה או בגודל אחר אם רוצים.

By עינת גל March 25, 2021
מתכון בקלי קלות עם 4 רכיבים בלבד
By עינת גל February 22, 2021
גם לאוזני המן מותר להתחפש
By עינת גל February 18, 2021
לצאת מקופסת משלוח המנות
By עינת גל January 29, 2021
So creamy! Oh my God, this is the best cheesecake I have ever had
עינת גל - בלוג אפייה
By עינת גל December 1, 2020
לקשט את החג...
By עינת גל November 15, 2020
כמו קסם...
By עינת גל October 21, 2020
תכיני לי...
By עינת גל August 31, 2020
משהו מתוק לתחילת שנת הלימודים...
By עינת גל August 13, 2020
השילוב האהוב עליי...
By עינת גל July 24, 2020
עוגיות ממכרות ללא מיקסר...
קרא/י עוד...