חטיפי חמאת בוטנים ושוקולד ב- 5 דקות


את המתכון הבא התחלתי להכין הרבה לפני שלמדתי קונדיטוריה.
תומר, בעלי היקר, חובב מושבע של קינוחים שיש בהם שילוב של שוקולד ובוטנים, גם לעוגות השמרים שאני מכינה עם שוקולד הוא מבקש שאדאג לו לחתיכה שיש בה גם בוטנים (ואם הם מלוחים אפילו יותר טוב). מודה שבהתחלה אני פחות התחברתי לשילוב אבל בחיים תמיד יש הפתעות!
יום אחד כשהיה לי חשק לנשנוש מתוק ולא היה לי אחד כזה בבית, החלטתי ליצור חטיף ממה שיש במזווה. כמובן שלא אכין רק לי אז החלטתי להכין משהו עם חמאת בוטנים ושוקולד מריר. ב - 5 דקות עירבבתי, חיממתי, שיטחתי ולאחר שקיררתי גם הופתעתי! זה היה כל כך טעים! שמיד אכלתי עוד אחד! אל דאגה... דאגתי להשאיר גם לתומר כמה חתיכות.
המתכון כל כך פשוט וקל והאמת גם לא ממש שחיתותי. הוא טבעוני, אפשר להכין אותו ללא גלוטן ואני ממש ממליצה להכין אותו באופן קבוע כדי שתמיד יהיה משהו לנשנש...
תהנו!
מצרכים (מתאים לתבנית מלבנית קטנה 20*15 או תבנית שקעים מסיליקון עבור מנות אישיות):

תחתית:
  • חמאת בוטנים טבעית - ¾ כוס (כ - 190 גר')
  • שיבולת שועל דקה - ¾ כוס (75 גר')
  • סירופ מייפל טהור 100% - ¼ כוס  (60 גר')
טופ שוקולד:
  • שוקולד מריר - ½2 חפיסות (250 גר')
  • חמאת בוטנים טבעית  - ¼ כוס (כ - 60 גר')
שברי בוטנים קלויים - לפי הצורך (לא חובה).

אופן הכנה:

תחתית:
  1. מערבבים בקערה את כל החומרים לתחתית : ¾ כוס חמאת הבוטנים, שיבולת שועל דקה וסירופ מייפל עד לאיחוד מלא.
  2. משטחים את התערובת בתבנית מלבנית (רצוי לדחוס את התערובת וליישר) ומכניסים את התבנית למקפיא עד שתערובת טופ השוקולד מוכנה אפשר גם למלא תבנית שקעים מסיליקון ולמלא  כל שקע עד למחצית הגובה.
טופ השוקולד:
  1. בקערית ממיסים יחד את השוקולד המריר עם ¼ כוס חמאת הבוטנים על באן מארי או בפולסים במיקרו ומערבבים לתערובת אחידה.
  2. שופכים את תערובת השוקולד על התחתית שהכנו והכנסנו למקפיא. 
  3. דופקים מעט ובעדינות את התבנית על השיש על מנת לישר את תערובת השוקולד ולהוציא בועות אוויר אם ישנן.
  4. מפזרים מעל תערובת השוקולד שברי בוטנים קלויים (לא חובה).
  5. מכסים ומכניסים למקפיא לשעה-שעה וחצי עד לקירור מלא.
  6. מוציאים מהמקפיא וממתינים כ - 10 דקות לפני החיתוך.
  7. חותכים למלבנים/ריבועים ומגישים קר.



נקודות מתוקות:

  • את החיתוכיות ניתן לשמור כחודש בכלי אטום במקפיא.
  • חשוב להשתמש בחמאת בוטנים טבעית על מנת לשמור על המרקם , הטעם והאיכות של החטיפים.
  • ניתן להוסיף לתחתית שברי בוטנים ושבבי שוקולד.
  • אפשר להכין את המתכון גם בתבנית עגולה או בתבניות שקעים מסיליקון בגדלים שונים.
  • ניתן להחליף את השיבולת שועל לשיבולת שועל ללא גלוטן.



By עינת גל March 25, 2021
מתכון בקלי קלות עם 4 רכיבים בלבד
By עינת גל February 22, 2021
גם לאוזני המן מותר להתחפש
By עינת גל February 18, 2021
לצאת מקופסת משלוח המנות
By עינת גל January 29, 2021
So creamy! Oh my God, this is the best cheesecake I have ever had
עינת גל - בלוג אפייה
By עינת גל December 1, 2020
לקשט את החג...
By עינת גל November 15, 2020
כמו קסם...
By עינת גל October 21, 2020
תכיני לי...
By עינת גל August 31, 2020
משהו מתוק לתחילת שנת הלימודים...
By עינת גל August 13, 2020
השילוב האהוב עליי...
By עינת גל July 24, 2020
עוגיות ממכרות ללא מיקסר...
קרא/י עוד...